default-image

Επιπλέον δύο εβδομάδες μάθημα από φέτος στο Λύκειο

Ελλάδα
Επιπλέον δύο εβδομάδες μάθημα από φέτος στο Λύκειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες εκπλήξεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς φέρνει το Υπουργείο Παιδείας καθώς εξετάζεται σχέδιο δραστικής μείωσης των απολυτήριων ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ' Λυκείου και παράλληλης επιμήκυνσης του σχολικού έτους.

Η περικοπή των εξεταζόμενων μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις θα αυξήσει τις διδακτικές ώρες και θα παρατείνει τη σχολική χρονιά σε όλο το Λύκειο, καθώς πλέον υπολογίζεται να ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα τέλη Μαΐου. Ενδεικτικά, πέρσι η λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε στις 9 Μαΐου, ενώ φέτος, εφόσον ισχύσει αυτή η αλλαγή, θα μεταφερθεί στα τέλη του μήνα. Ο περιορισμός των απολυτήριων εξετάσεων, αν και θα εφαρμοστεί μόνο σε μία τάξη, θα προσθέσει δύο επιπλέον εβδομάδες διδακτικών ωρών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Σύμφωνα με αυτόν το σχεδιασμό, η διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων θα παραμείνει στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με πέρσι, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου.

Ειδικότερα η πρόταση του ΙΕΠ προς τον υπουργό Παιδείας έχει ως εξής:

Στις απολυτήριες εξετάσεις  ( Γ Λυκείου) οι μαθητές/τριες εξετάζονται στα εξής μαθήματα:

α) Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (συνεξετάζονται σε τρίωρη εξέταση ως κλάδοι μαθήματος),

β) Μαθηματικά,

γ) Ιστορία,

δ) Βιολογία

Στα συγκεκριμένα μαθήματα προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα μόνο στο 1ο τετράμηνο. Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά τα μαθήματα αποτελεί τον μέσο όρο τριών βαθμών, αυτών του 1ου τετραμήνου, του 2ου τετραμήνου και της απολυτήριας εξέτασης.

Στα υπόλοιπα μαθήματα της τελευταίας τάξης του ΓΕ.Λ. πλην της Φυσικής Αγωγής προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα και στο 1ο  και στο 2ο τετράμηνο.  Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά τα μαθήματα αποτελεί τον μέσο όρο δύο βαθμών, αυτών του 1ου και του 2ου τετραμήνου.

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News