Ελλάδα

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή, αλλά με… απεργία

Στην 24ωρη Πανελλαδίκη απεργία στο χώρο του εμπορίου θα συμμετάσχει το Σωματείο Εμποροϋπαλληλων & Υπαλληλων Ιδιωτικων Επιχειρήσεων Ανατολική Κρήτης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, όποτε και σε ολόκληρη την Ελλάδα, πέραν του Ηρακλείου, τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας των δανειστών απέναντι στους ήδη εξαθλιωμένους εργαζόμενους της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η λειτουργία των καταστημάτων στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

  Είναι εμφανές ότι, οι γνωστοί υποστηρικτές της τρόικας, με την ανοχή της Κυβέρνησης, βάζουν πλάτη υπέρ των μεγάλων εμπορικών ομίλων, των πολυεθνικών και των malls, προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Φτάνει πια!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα υπερασπίσουν με κάθε μέσω και κάθε τρόπο την Κυριακάτικη Αργία!

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους Εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν  δυναμικά  το  παρόν στην Πανελλαδική  Απεργία της 5ης Νοεμβρίου 2017.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο.

Σχόλια