default-image

Ξεκρέμαστοι μαθητές - Χωρίς καθηγητές το Λύκειο της Πόμπιας

Ελλάδα
Ξεκρέμαστοι μαθητές - Χωρίς καθηγητές το Λύκειο της Πόμπιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απερίγραπτες καταστάσεις ντροπής για τη δημόσια εκπαίδευση παρατηρούνται στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, με πολλά σχολεία κυρίως Λύκεια, να αφήνονται στο έλεος, χωρίς καθηγητές και με το λουκέτο να ελοχεύει.

Την ώρα που τα περισσότερα σχολεία στην Κρήτη τελούν υπό κατάληψη και τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό προκαλούν προβλήματα στην ορθή λειτουργία των μαθημάτων, ένα σχολείο που βρίσκεται σε χωριό του νομού Ηρακλείου κινδυνεύει με λουκέτο.

Ο λόγος για το Γενικό Λύκειο Πόμπιας το οποίο δεν έχει καθηγητές βασικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν 3ωρα και 4ωρα μαθήματα και να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Και το χειρότερο; Οι μαθητές της Γ' Λυκείου λίγους μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών, κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν έχουν φανεί στο σχολείο ακόμα:

- Κοινωνιολόγος

- Χημικός

- Βιολόγος

- Φιλόλογος

- Καθηγητής Θρησκευτικών

Αγανακτησμένοι μαθητές και γονείς

Εξοργισμένοι μαθητές και γονείς μιλούν αποκλειστικά στην ΚΡΗΤΗ TV επιτίθενται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και προειδοποιούν τους πάντες σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή και με το μέλλον του Λυκείου Πόμπιας, αλλά και με το μέλλον των παιδιών τους.

Απ' ότι φαίνεται πάντως, τα σχολεία της ενδοχώρας του νησιού τχυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης και αδιαφορίας, αφού υπενθυμίζεται πως ούτε το αποδεκατισμένο από καθηγητές Γυμνάσιο Βαγιωνιάς σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ενισχύθηκε με φιλολόγους.

Έτσι το παράδειγμα του Λυκείου Πόμπιας ακολουθούν πολλά σχολικά συγκροτήματα όπως για παράδειγμα οι τρανταχτές περιπτώσεις των:

- Λύκειο Τυμπακίου (Εσπερινό)

- Γυμνάσιο Γαράζου

- Γυμνάσιο Βαγιονιάς

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο κ. Τερζάκης Γιώργος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, ανέφερε: «Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να στείλουμε τον αριθμό των κενών που υπάρχουν στα σχολεία μας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, όπου δύσκολα γίνονται μαθήματα».

Εντωμεταξύ, στο ΓΕΛ Πόμπιας σήμερα, Δευτέρα, έχουν συγκεντρωθεί γονείς, 15μελες και εκπαιδευτικό προσωπικό προκειμένου να δουν «τι μέλλει γενέσθαι».

Ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου Πόμπιας, μιλώντας στο neakriti.gr, διαμαρτυρήθηκε με τη σειρά του για όσες προσπάθειες έχουν κάνει οι μαθητές και οι οποίες ήταν άκαρπες.

Το Γενικό Λύκειο Πόμπιας λοιπόν εκπέμπει SOS προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργεία του κανονικά, αλλά και τοι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν καταλλήλως για τις εξετάσεις τους.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News