default-image

Στο υπουργείο το θέμα του Αμίρ που δεν κράτησε τη σημαία

Ελλάδα
Στο υπουργείο το θέμα του Αμίρ που δεν κράτησε τη σημαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, διέταξε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, όντως το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που «έδειξε» τον 11 χρόνο Αμίρ από το Αφγανιστάν για σημαιοφόρο, δεν έγινε σεβαστό και τη Δευτέρα έφτασαν στο υπουργείο οι σχετικές εγγραφές αναφορές για το περιστατικό.

«Από αυτά που περιλαμβάνονται στις αναφορές, προέκυψε ότι θα πρέπει -και αυτό κάναμε ήδη σήμερα- να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος

Η πικρή ιστορία του μικρού Αμίρ   

O 11χρονος Αμίρ είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην τάξη του στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Δάφνης για την παρέλαση της 28ης. Ήταν περιχαρής και περήφανος.

Την ημέρα της παρέλασης όμως ο μικρός από το Αφγανιστάν δεν κράτησε την σημαία αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου του. Και το μουτράκι του δεν ήταν καθόλου χαρούμενο.

Την ιστορία του μετέφερε σε post του ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο διευθυντής του σχολείου έκρινε ότι ο μικρός δεν μπορεί να κρατήσει τη σημαία γιατί δεν ήθελε να μπει με αυτή σε εκκλησία. Ο Γ. Ευσταθίου σημείωνε πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και ο μικρός Αφγανός δεν είχε πρόβλημα να μπει σε εκκλησία.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News