default-image

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μάχη των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς

Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μάχη των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, η πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων για την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστέρας στο στούντιο της Κατεχάκη, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Οι εννέα υποψήφιοι απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργο Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνσταντίνου Μάγνη (Πάτρα).

Την τηλεμαχία συντόνιζε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

>> Η "ΚΡΗΤΗ TV" ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 9 ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ν. Ανδρουλάκης

Υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε ότι η απλή αναλογική δε βοηθάει, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Κυβερνά με την ακροδεξιά», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στ. Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με όποιες δυνάμεις θέλουν την κατάργηση της απλής αναλογικής. «Θα συνεργαστώ με όποιες δυνάμεις θέλουν την κατάργηση της απλής αναλογικής που θα διαλύσει τη χώρα. Στόχος μας ένα μεγάλο κόμμα που θα βάλει τους όρους», τόνισε.

«H Οικονομία έχει προβλήματα εξαιτίας της συμπεριφοράς των δημοσίων υπηρεσιών. Ένα τέρας γραφειοκρατίας που εμποδίζει το επιχειρείν. Η διοίκηση στο δημόσιο να ξανάρθει στα χέρια των γενικών διευθυντών. Να μην μας στοιχίζουν τόσα πολλά οι πάνω όροφοι των υπουργείων», δήλωσε.

«Συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και όχι ενοποίησή τους έχουμε συμφωνήσει με την Φώφη Γεννηματά», είπε επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι λαϊκιστές όταν τα βρουν σκούρα μεταμφιέζονται σε κεντροαριστερούς και οι συντηρητικοί σε μεταρρυθμιστές» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι πρέπει «να βάλουμε στο παιχνίδι τους ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα, αυτούς που κράτησαν όρθια τη χώρα», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Γ. Ραγκούσης

«Όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες κοντά μας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Κάλεσμα επύηθυνε ο Γιάννης Ραγκούσης για να επιλέξουν στις 12 Νοεμβρίου.

«Φτιάξουμε μία προοδευτική και όχι συντηρητική παράταξη. Χρειάζεται η θεσμοθέτηση της ανανέωσης. Να πάρουμε μία θαρραλέα απόφαση που θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για τα άλλα κόμματα», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Η πολιτική δεν είναι μόνο η Βουλή και η συμμετοχή στην κυβέρνηση. Είναι αποφάσεις που θα πάρουν όσοι ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου».

Γ. Καμίνης

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Οι άλλοι θα αποφασίσουν αν συνεργάζονται μαζί μας» και τάχθηκε υπέρ του γερμανικού εκλογικού συστήματος, ενώ για πολιτικές υπέρ των προσφύγων μίλησε ο Γιώργος Καμίνης και πρότεινε σχέδιο «Μάρσαλ» για τους μετανάστες, ώστε να μείνουν στις χώρες τους.

Υπέρ ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος τάχθηκε επίσης, ο Γιώργος Καμίνης και υποστήριξε ότι χρειάζεται μια κοινή συμφωνία. «Λάθος το ότι δεν δεχτήκαμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία» είπε ακόμη, ενώ μίλησε ακόμη υπέρ των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη, αλλά και για μία ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις εκλογές.  

Δ. Τζιώτης

«Το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε ως εδώ διότι συνεργάστηκε με τη Δεξιά, αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Όραμά μου η συνεργασία όλως των δυνάμεων της Αριστεράς», είπε ο Δημήτρης Τζιώτης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου πριν τις εκλογές.

Φ. Γεννηματά

«Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ότι πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Οι ανισότητες που μας κληροδότησε η κρίση δεν μπορεί να γίνουν κληρονομιά στα παιδιά μας», είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, η Φώφη Γεννηματά.

«Προτεραιότητές μου η αξιοπιστία και η αλλαγή της συμφωνίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, που πρέπει να πάνε στο 2%, την αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αποφασίζω ερήμην του», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.

Κ. Γάτσιος

«Είμαστε απέναντι στον λαϊκίστικο και δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ και την πελατειακή και παλαιοκομματική ΝΔ. Είμαστε με την παραγωγή και τη δημιουργία», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News