Ελλάδα

Ένταση στο συλλαλητήριο των μαθητών στην Αθήνα (pics/video)

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Κουκουλοφόροι έσπασαν γνωστό κατάστημα εστίασης και ένα ATM τράπεζας στην οδό Κοραή. Οι νεαροί έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψη χημικών, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια όπου συνεχίστηκαν τα μικροεπεισόδια.

Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο για να διαμαρτυρηθούν, πιστοί στο σημερινό ραντεβού του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, καταγγέλλοντας σειρά ελλείψεων εν μέσω σχολικού έτους.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στις 12 στα προπύλαια και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία από την οδό Σταδίου προς τη Βουλή.

Με πλακάτ στα χέρια οι μαθητές φωνάζουν: «Σχολείο που μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή στο κάλεσμά της: «Από τώρα σε κάθε σχολείο συζητάμε, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συναυλίες, κλεισίματα δρόμων κ.ά. Την 28η Οκτωβρίου παίρνουμε πάνω μας τις σχολικές γιορτές. Δεν ξεχνάμε τι θα πει φασισμός, δεν ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας του λαού μας. Παράλληλα, εκλέγουμε αγωνιστικά 5μελή - 15μελή και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη!».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια