default-image

Κατέβηκαν στους δρόμους οι μαθητές της Κρήτης

Ελλάδα
Κατέβηκαν στους δρόμους οι μαθητές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμική ήταν η μαθητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο

Οι μαθητικές κοινότητες δεκάδων σχολείων διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, αλλά και για τα  διαχρονικά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τα Χανιά στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου, που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στον πεζόδρομο της Κοραή και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, με κατάληξη στην Αντιπεριφέρεια.

Δυναμική κινητοποίηση και στο Ηράκλειο

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου πραγματοποιήσαν το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε μια προσπάθεια να βροντοφωνάξουν για τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα της δημόσιας παιδείας.

Το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία Ελευθερίας  με τη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτικών αλλά και γονέων.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους όπου και  η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε  προσωρινά.

Στους δρόμους κατέβηκαν και οι μαθητές του Ρεθύμνου

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την παιδεία και στο Ρέθυμνο με βασικό πρόταγμα την αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού.

Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα 2ο ΕΠΑΛ της πόλης του Ρεθύμνου στα Περιβόλια και τον κόμβο Ατσιποπούλου με μαθητές να καλούνται να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να έχουν διδαχθεί μαθήματα ειδικότητας, όπως ανέφερε η μαθήτρια του Α' ΕΠΑΛ, Σοφία Σκεντερίδου.

Από πλευράς ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η πρόεδρος, Δέσποινα Νικολάου, τόνισε ότι έχουν γίνει εξαγγελίες πρόσληψης 25.000 καθηγητών, οι οποίες έχουν μείνει στα χαρτιά με το σωματείο να ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όχι αναπληρωτών.

Στο πλευρό των μαθητών και οι γονείς, με την εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων μαθητών Ρεθύμνου, Μαρία Ανδρουλιδάκη να υπερθεματίζει για τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, την ώρα που οι γονείς αναγκάζονται κάθε χρόνο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους, από τον παιδικό σταθμό μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News