default-image

Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για την αναβάθμιση των F 16

Ελλάδα
Ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για την αναβάθμιση των F 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κυβερνητική εκδοχή για την αποτίμηση αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ παρουσιάζει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού για το ζήτημα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Ο πρωθυπουργός ανέτρεψε τον προγραμματισμό της Βουλής και πέτυχε την έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης κοινοβουλευτικού ελέγχου, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Δεν μιλάμε για αγορά νεών αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων. Έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών, τώρα, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «στην Αμερική δείξατε μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά, ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη, ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά "ναι" προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει πόσα είναι τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ποιές δεσμεύσεις έχουν αναληφθει για την βάση της Σούδας και ποιός θα πάρει τις αποφάσεις αυτές.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε πει «Αντιμετωπίσατε τη βάση της Σούδας ως υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας μαμούθ. Ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό οικονομικά και γεωπολιτικά».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News