default-image

Κοτζιάς: Για τους αιτούντες άσυλο αποφασίζει η Δικαιοσύνη

Ελλάδα
Κοτζιάς: Για τους αιτούντες άσυλο αποφασίζει η Δικαιοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί ότι η Αγκυρα δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει «ασφαλές καταφύγιο» για πραξικοπηματίες, στο πλαίσιο κοινή συνέντευξής του με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά.

Παραθέτει επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα, 995 άτομα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον κ. Ν. Κοτζιά, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να διασαφηνιστεί αν έχουν σχέση με τον Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από το ελληνικό νομικό σύστημα και δικαστικό σώμα και ως τέτοιες πρέπει να είναι σεβαστές. «Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και συνέπεια υπέρ του δρόμου της Τουρκίας προς την Ε.Ε και συμπλήρωσε: «Εχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News