default-image

Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο Γαράζου

Ελλάδα
Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο Γαράζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια - δυο ώρες μάθημα, μετά κενό και ίσως ακόμα μία ώρα μάθημα, αυτή την κατάσταση ζουν καθημερινά οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου στο Γαράζο Μυλοποτάμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παιδείας Μυλοποτάμου, Μανούσος Κλάδος, τονίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι δε θα αφήσουν να παύσει η λειτουργία ουδενός σχολείου της ενδοχώρας.

Γονείς από το Γαράζο, τις Αλόιδες, τα Απλαδανιά και γύρω χωριά που αγωνιούν για το μέλλον του σχολείου και των παιδιών τους, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αφού με 4 εκπαιδευτικούς σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες 60 μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στο Γαράζο.

Το σχολείο υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο με μαθητές να φοιτούν σε γειτονικά σχολεία.

Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, θα ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό τα σχολεία του κέντρου, οι εκπαιδευτικοί των οποίων θα εργαστούν εντατικά, ώστε να απελευθερωθούν αναπληρωτές για την ενδοχώρα.

Βέλτιστη λύση, η εξτρά μοριοδότηση όλων των σχολείων της ενδοχώρας για να είναι ελκυστικά στους εκπαιδευτικούς, όπως αυτό της Κράνας στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News