default-image

Λύκειο: «Ενώνονται» μαθήματα, γίνονται προαιρετικά τα Αρχαία

Ελλάδα
Λύκειο: «Ενώνονται» μαθήματα, γίνονται προαιρετικά τα Αρχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων της Β' Λυκείου, μετά το αλαλούμ με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι μαθητές θα καλούνται να επιλέγουν τρία από τα μαθήματα εμβάθυνσης ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα θα διδάσκονται τέσσερις ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το πρόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, τα υποχρεωτικά μαθήματα γίνονται επτά και τα προαιρετικά ή μαθήματα εμβάθυνσης δέκα.

Από τα υποχρεωτικά, σύμφωνα με την πρόταση απουσιάζουν τα Αρχαία ενώ πολλές αντιδράσεις προκαλεί η ενοποίηση και υποβάθμιση της Βιολογίας με τη Χημεία που πλέον θα πρέπει να διδάσκονται από 2 ώρες την εβδομάδα η καθεμία.

«Η Χημεία και η Βιολογία είναι αντικείμενα με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Φτιάχνουν ένα υβρίδιο χωρίς να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα» σχολίασε η Φιλλένια Σιδέρη από την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Οι μαθητές, σύμφωνα με το protothema.gr,  θα καλούνται να επιλέγουν τρία από τα μαθήματα εμβάθυνσης, στα οποία εντάσσονται και τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Πληροφορική ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα θα διδάσκονται τέσσερις ώρες την εβδομάδα.

Στα υποχρεωτικά μαθήματα θα εντάσσονται:

Ελληνική Γλώσσα, Σύγχρονος Κόσμος-Ιστορία, Γεωμετρία και Στατιστική, Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών, Φυσική Αγωγή, Δημιουργικές Δραστηριότητες και Θρησκευτικά (σ.σ. τα τρία τελευταία θα διδάσκονται από 2 ώρες την εβδομάδα)

Στα μαθήματα εμβάθυνσης θα εντάσσονται:

Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία-Ψυχολογία, Έννοιες, Μέθοδοι και Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών, Μαθηματικά, Πληροφορική, Μάθημα ΕΠΑΛ, Φυσική, Χημεία/Βιολογία, Ξένη Γλώσσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News