Ελλάδα

Τι απαντά ο ΟΚΑΝΑ για την παραιτήσεις πέντε γιατρών του

Πέντε γιατροί που απασχολούνταν στις Θεραπευτικές Μονάδες του ΟΚΑΝΑ με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ) παραιτήθηκαν και το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών την 12.10.2017, προβλήθηκε στον Τύπο το ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ:

«Με αφορμή συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών την 12.10.2017, προβλήθηκε στον Τύπο το ζήτημα παραίτησης πέντε (5) ιατρών επί συνόλου τριάντα τεσσάρων (34) που απασχολούνται στις Θεραπευτικές Μονάδες του Οργανισμού με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ).

Ο βασικός λόγος παραίτησης είναι η μείωση του μισθού τους, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ).

Δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), πιθανώς λόγω ψευδούς πληροφόρησης, καταστροφολογούν προβάλλοντας δυσλειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων εν όψει πιθανής μελλοντικής αποχώρησης του ιατρικού προσωπικού με ΔΠΥ.

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται, ο ΟΚΑΝΑ ενημερώνει ότι:

-Ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων του.

- Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς ιατρό στο παρελθόν. Με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των παραιτηθέντων ιατρών.

-Η μείωση του μισθού, ως αποτέλεσμα της αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ), αφορά μόνο τους τρεις (3) από τους πέντε (5) παραιτηθέντες ιατρούς.

Τέλος, σημαντικό είναι οι όποιες πληροφορίες πριν τη δημοσίευση ή την αναπαραγωγή τους να διερευνώνται επαρκώς καθώς δημιουργούν λανθασμένη εικόνα και κλίμα ανασφάλειας κυρίως στους εξυπηρετούμενους του Οργανισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια