Ελλάδα

Βενιζέλος: Για χρόνια η Ελλάδα θα μετρά πληγές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Για πολλά χρόνια ο τόπος θα μέτρα τις πληγές, όχι μόνο του πρώτου τραγικού εξαμήνου του 2015, αλλά όλης της κυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για πολλά χρόνια ο τόπος θα μέτρα τις πληγές, όχι μόνο του πρώτου τραγικού εξαμήνου του 2015, αλλά όλης της κυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εξηγεί:

«Πρόκειται για απώλειες δημοσιονομικές, χρηματοοικονομικές, αναπτυξιακές, με βαθιά και μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση. Οι απώλειες από τη μη επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών της Ευρωζώνης είναι ένα μόνο από τα κεφάλαια της ζημίας. Μετρημένο, υπολογισμένο, αναμφισβήτητο, προαναγγελθέν».

Υπό τον τίτλο «Το χρονικό μιας απώλειας» ο κ. Βενιζέλος εξιστορεί αναλυτικά στο άρθρο του όλους τους λανθασμένους χειρισμούς που εκτιμά ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από το «τραγικό» πρώτο εξάμηνο του 2015, χειρισμοί που -όπως αναφέρει- είχαν ως συνέπεια να μην επιστραφούν (όπως είχε συμφωνηθεί δύο φορές το 2012) από το Eurogroup τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. Συνέπεια που -σημειώνει- θα έχει ακόμη επιπτώσεις για τη χώρα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια