Ελλάδα

Προ των πυλών οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Χωρών, στην Ισπανία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στους δύο ισχυρούς άνδρες του Ολυμπιακού μας Κινήματος, κ.κ. Καπράλο και Κούβελο, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, και επήλθε η οριστική συμφωνία.

Έτσι, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου έστειλε τις επιστολές για σύγκλιση Ολομέλειας.

Η σύγκληση Ολομέλειας στο μέγαρο της οδού Κηφισίας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου και οι επιστολές εστάλησαν εχθές προκειμένου να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό όριο για να είναι έγκυρες οι εκλογές και να μην υπάρξει νέος… γύρος στις δικαστικές αίθουσες.

Το αρχαιότερο μέλος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕ, είναι ο μόνος που μπορούσε να συγκαλέσει την Ολομέλεια, αλλά τους τελευταίους μήνες, όπως και πρόσφατα με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή», είχε αρνηθεί να το κάνει.

Η δυσαρέσκεια όμως των ανθρώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και κυρίως του προέδρου της, του Τόμας Μπαχ, σε συνδυασμό με τη συμφωνία των κ.κ. Καπράλου - Κούβελου ώθησαν τον επίτιμο «Αθάνατο» να στείλει τις προσκλήσεις που θα βγάλουν από το τέλμα το Ελληνικό Ολυμπιακό Κίνημα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια