default-image

Τα 18 σχολεία του Ηρακλείου όπου θα γίνει πρόγραμμα σίτισης

Κρήτη
Τα 18 σχολεία του Ηρακλείου όπου θα γίνει πρόγραμμα σίτισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα σίτισης «σχολικά γεύματα» θα υλοποιηθεί και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα σε 18 δημοτικά σχολεία.

Από τον επόμενο μήνα, 3.000 μαθητές θα απολαμβάνουν σχολικά γεύματα τα οποία θα αναλάβει εταιρεία catering η οποία θα επιλεγεί μέσω διαγωνισμού, δήλωσε στο neakriti.gr, ο περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης.

Τα δημοτικά σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι:

Το 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 8ο, 11ο, 12ο, 13ο, 42ο, 23ο, 26ο, 33ο, 26ο, 33ο, 39ο, 40ο, 48ο και 50ο, καθώς και το 3ο και 4ο δημοτικό στη Νέα Αλικαρνασό.

Δείτε το βίντεο

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής ώστε να επιτευχθούν: η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και η βελτίωση των παιδαγωγικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

«Ως μέτρο στήριξης και ενδυνάμωσης των μαθητών που δοκιμάζονται εντονότερα από την οικονομική κρίση φαίνεται θετικό. Ωστόσο δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς, τι, που και με ποιο τρόπο και μέσα. Ελπίζουμε να μην είναι μια ακόμα εξαγγελία που θα υλοποιηθεί αποσπασματικά για λόγους εντυπώσεων και μόνο», τονίζει ο Μ. Μπελαδάκης πρόεδος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η επέκταση και η εφαρμογή των σχολικών γευμάτων, ειδικότερα σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον Γ. Μακράκη, πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.«Δ. Θεοτοκόπουλος», «είναι κάτι θετικό και μπορεί να βοηθήσει σε ανθρωπιστικό επίπεδο αρκετές οικογένειες και παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές δυσκολίες για την υλοποίηση του προγράμματος μέσα στα σχολεία καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και ειδικοί χώροι για τη σίτιση μεγάλου αριθμού μαθητών στα σχολεία».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News