Ελλάδα

Υπουργείο: Τα συγγράμματα θα δοθούν κανονικά στους φοιτητές

Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν στους φοιτητές, υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η σημερινή διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους διαβεβαίωσε ότι η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων θα γίνει κανονικά.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, στην οποία το υπουργείο, μέσω του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, πρότεινε -και συμφωνήθηκε με τον ΣΕΕΒΙ- να υπάρξουν νέοι τρόποι τιμολόγησης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ώστε να γίνεται συντομότερα η διαδικασία αποπληρωμής, τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ως προς τους ελέγχους.

Παρά την θετική αυτή εξέλιξη όμως, ο ΣΕΕΒΙ έχει δηλώσει ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αλλάξει η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια