default-image

Θεοδωράκης: Δίνουμε τον αγώνα της συμμετοχής

Ελλάδα
Θεοδωράκης: Δίνουμε τον αγώνα της συμμετοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν ψηφίσουν κάτω από 100.000 πολίτες θα συντριβούμε, με την έννοια ότι δεν θα έχουν ψηφίσει οι ανένταχτοι του Κέντρου και θα έχουν ψηφίσει μόνο οι κομματικοί μηχανισμοί.

Αν ψηφίσουν περίπου 150.000 πολίτες θα είναι ντέρμπι κι αν ψηφίσουν 200.000 και πάνω, θα κερδίσουμε από την πρώτη Κυριακή» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλεσμένος σε συζήτηση εφ' όλης της ύλης, με τον Μάκη Προβατά και τον Χρήστο Χωμενίδη, στο βιβλιοπωλείο Public.

Επανέλαβε τις αντιρρήσεις για τις ημερομηνίες εκλογής 12 και 19 Νοεμβρίου, καθώς την πρώτη Κυριακή διοργανώνεται Μαραθώνιος και έκανε λόγο για «μνημείο ανορθολογισμού».

Σε ερώτηση για τον συνυποψήφιό του Γιώργο Καμίνη αφού σημείωσε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κάνει μια προσπάθεια που βοηθάει τον χώρο, τόνισε ότι τον ενοχλεί το ότι υποστηρίζει ότι θα παραμείνει δήμαρχος ακόμη και αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.

"Είναι απογευματινή εργασία η αρχηγία ενός κόμματος;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Επίσης είπε ότι είναι απαραίτητο όλοι οι υποψήφιοι που δεν θα είναι στη βουλή να δηλώσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε σχόλιο ότι το Ποτάμι έχει οικειότητα με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε «δεν έχουμε οικειότητα όμως υπάρχουν πράγματα που λέει ο Μητσοτάκης, τα περισσότερα κλεμμένα από το Ποτάμι, τα οποία είναι πολύ ωραία». Και πρόσθεσε «κοπιάρουν κείμενα, αναλύσεις μας και τα παρουσιάζουν.

Στη Θεσσαλονίκη εμφάνισαν 3-4 δικές μας προτάσεις, για την παιδεία, τα πρότυπα σχολεία». Κάλεσε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να μιλήσουν ανοιχτά και καθαρά για τα μεγάλα θέματα της χώρας τονίζοντας ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αξιολογηθούν, με στόχο είτε την επιβράβευση, είτε την απομάκρυνση. Όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν τρία πράγματα για τους υποψήφιους αρχηγούς. «Με ποιον θα συνεργαστούν σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, τι συγκεκριμένα υποστηρίζουν για τα μεγάλα θέματα της χώρας και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για αυτό το πράγμα που διεκδικούν».

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα και λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και πρόσθεσε «στοιχηματίζω ότι στις επόμενες εκλογές ο κ. Καμμένος θα κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέληξε καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του αρχηγού της κεντροαριστεράς και σημειώνοντας «ο μεγάλος αγώνας που δίνουμε είναι ο αγώνας της συμμετοχής. Να πείσουμε τον κόσμο ότι με την ψήφο του μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News