Ελλάδα

«Ανοίγουμε πόρτες για ζητήματα που μέχρι χθες ήταν ταμπού»

Στο 1ο προσυνέδριο της ΝΔ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια βρέθηκε ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ μιλάει για σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας που «μέχρι χτες ήταν ταμπού».

Αναλυτικότερα η δήλωσή του:

«Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Και αλλάζει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοίγουμε τις πόρτες μας και προκαλούμε το δημόσιο διάλογο ακόμα και για ζητήματα που μέχρι χθες ήταν ταμπού.

Ανοίγουμε το διάλογο στο πλαίσιο των 7 προσυνεδρίων με κορύφωση το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, για ζητήματα που αποτελούν την αιχμή του κυβερνητικού μας προγράμματος.

Σήμερα, εδώ στον Πειραιά, σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, ήρθαμε να μιλήσουμε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Την ατζέντα του προσυνεδριακού διαλόγου έχουν θέσει οι πολίτες απαντώντας στα 17.844 ερωτηματολόγια που προηγήθηκαν του σημερινού προσυνεδρίου, πράγμα το οποίο θα γίνει και σε όλα τα προσυνέδρια που θα ακολουθήσουν.

Άλλη μια καινοτομία σήμερα, είναι ότι ο σημερινός διάλογος είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις τοποθετήσεις των ομιλητών και να συμμετέχουν θέτοντας ερωτήματα και κάνοντας παρεμβάσεις.

Ετοιμαζόμαστε για το 2ο προσυνέδριο, στην Αχαΐα, τη 21η Οκτωβρίου "Για τους νέους".

Αλλάζουμε, ακούμε και ακουγόμαστε, διότι αυτός είναι ο ενεργός διάλογος με τους πολίτες».

Σχόλια