default-image

Εξώδικο Εκκλησίας σε Ραγκούση για τους «ομοφυλόφιλους Μητροπολίτες»

Ελλάδα
Εξώδικο Εκκλησίας σε Ραγκούση για τους «ομοφυλόφιλους Μητροπολίτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εξώδικο, αρχικά, απαντά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Γιάννη Ραγκούση που σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «Μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

Ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς με περίσσιο θράσος ενέπλεξε την Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους.

Μιλώντας συγκριμένα στο περιοδικό «Antivirus» είπε: «Για την Εκκλησία, είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες - οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

Σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση και συγκεκριμένα μέσω της ανακοίνωσης για την σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας αναφέρει: «Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Πηγή: vimaorhtodoxias.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News