Ελλάδα

Ποιος είναι ο νέος συνεργάτης του Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός

Ένας παλιός δημοσιογράφος, βέρος κομμουνιστής, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» επί εποχής Τσέρνομπιλ, όταν η εφημερίδα του ΚΚΕ και ο ίδιος (μέσω της αρθρογραφίας του) καλούσαν τον κόσμο να μην πιστεύει τα ψέματα για την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού και να τρώει αφοβα λαχανικά, πέρασε την πόρτα του Μαξίμου.

Ο Θάνασης Καρτερός, παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας και μέχρι πρόσφατα αρθρογράφος της «Αυγής», διαδέχεται τον Θόδωρο Μιχόπουλο, ως υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι κακές γλώσσες λένε, πάντως, ότι οι λόγοι της αποχώρησης του Θόδωρου Μιχόπουλου δεν είναι ακριβώς προσωπικοί, αφού στους διαδρόμους του Μαξίμου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι σχέσεις τού επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με τον Νίκο Παππά ήταν από ανύπαρκτες έως εχθρικές. Ένας από τους δύο έπρεπε να αποχωρήσει...

Ο Θανάσης Καρτερός δεν εμπλέκεται στις αντιπαραθέσεις των ιδεολογικών απογόνων του. Χαίρει κύρους μεταξύ των μελών του κόμματος και οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι ένας (τουλάχιστον) από τους λογογράφους του πρωθυπουργού. Πολλοί μάλιστα είδαν χείρα Καρτερού και πίσω από το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο».

Ο Θανάσης Καρτερός άλλωστε δεν είχε γράψει στην «Αυγή» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της αθωώτητας, από «το απροσδόκητο της εξουσίας, στην ταχύτητα με την οποία εκτινάχθηκε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου;».

Ο ίδιος πάντως το διέψευσε με ένα άρθρο του από την Τηλο, οπου διαθέτει εξοχική κατοικία, αρθρο με το οποίο επιτέθηκε προσωπικά στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο (των Νέων) που έγραψε στην στηλη του για την συμμετοχή του Θανάση Καρτερού στην συγγραφή του πονήματος.

«Να προσέχει το στομάχι του με τόσα που γεννάει και με τόσα που χωράει, του έγραψε δεικτικά, μηπως πάθει καμμία δυσλειτουργία»..Αλλά οι πληροφορίες επιμένουν. Παρά την διάψευση..

Στα αθρα του στην Αυγή ο Θανάσης Καρτερός διακρίθηκε για την επιθετικότητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη- Κούλη τον ανεβάζει Κούλη τον κατεβάζει, νεοφιλελύερο και οπαδό του Αδώνιδος τον χαρακτηρίζει- απο τις συχνές αναφορές στον Εμφύλιο και στα θύματα της αριστεράς, αλλα δεν ειναι λίγες οι φορές που άσκησε κριτική, οχι στον Αλεξη Τσίπρα, αλλα σε υπουργούς.

Τελευταίος που δέχθηκε τα πυρά του Θανάση Καρτερού ηταν ο κ. Κουρουπλής για την ρύπανση στον Σαρωνικό. Η υποβολή παραίτησης απο τον υπουργό Ναυτιλίας και η διευκρίνιση μετά οτι επρόκειτο περί λογοπαίγνιου, εξόργισε τον Θανάση Καρτερό που έγραψε. «Πλάκα μας κάνεις?»

Αν και βέρος κομμουνιστής , με μια νοσταλγία για τα χρόνια της Σοβιετικής Ενωσης και συχνές αναφορές στον Λενιν, τον Μάρξ, τον Κάστρο και τον ΧοΤσι Μίνχ, ο Θανάσης Καρτερός ακολουθησε την ανανεωτική πτέρυγα του ΚΚΕ στην διάσπαση του 89, αν και είχε φθάσει ενα βήμα πριν απο την είσοδο στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ. (Μεγάλη υπόθεση εκείνη την εποχή..)

Εργάστηκε για χρόνια στο συγκρότημα του Αλαφούζου, ηταν διευθυντής του ραδιοφώνου του Σκάι, ενω πρόσφατα βγήκε στην σύνταξη. Τα τελευτία χρόνια επιστρατεύθηκε για να ενισχύσει την Αυγή. Αγαπημένοι του στόχοι στα άρθρα του ο Αδωνις, ο Βορίδης και ο Λοβέρδος, ενω η βασική του πολιτική θέση συνοψίζεται στο λενινιστικό.

Ναι ηττηθήκαμε, ναι αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε, αλλά παλεύουμε ακομα για τα λαικά συμφέροντα..Δεν εγκαταλείπουμε την μάχη. ( Θέση την οποία οι αντιπαλοί του παραφράζουν, δεν εγκαταλείπουμε την εξουσία..).

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια