default-image

Αναπληρωτής νοίκιασε...αποθήκη στο Ρέθυμνο!

Ελλάδα
Αναπληρωτής νοίκιασε...αποθήκη στο Ρέθυμνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το πρόβλημα στέγασης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα νησιά καθώς μετα την παραίτηση τριών αναπληρωτών καθηγητών στο Ρέθυμνο διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν, νέες παραιτήσεις ενδέχεται να προκύψουν στο νησί της Σαντορίνης.

Όπως είπε στο enikos.gr ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ανδρέας Ταξάκης, τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διότι δεν έβρισκαν σπίτι να νοικιάσουν.

Νοίκιασε αποθήκη!

«Ο ένας από αυτούς μου είπε ότι πλήρωσε 400 ευρώ για ξενοδοχείο μέσα σε μια εβδομάδα και απογοητευμένος αποφάσισε να παραιτηθεί. Άλλος εκπαιδευτικός νοίκιασε τελικά μια αποθήκη για να μένει. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει» επισημαίνει ο κ. Ταξάκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΑΣΤΕΓΟΙ" ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Χρόνιο πρόβλημα στη Σαντορίνη

Το φαινόμενο σύμφωνα με το alfavita.gr δεν παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά. Όπως λένε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο, από το τέλος Απριλίου που ξεκινάει η τουριστική περίοδος στη Σαντορίνη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όσοι αναζητούν σπίτι για να μείνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στους ιδιοκτητών ξενοδοχείων που θέλουν να διαθέσουν τα δωμάτια σε τουρίστες.

«Πέρσι τον Απρίλιο μια νηπιαγωγός στη Σαντορίνη, επειδή ο ιδιοκτήτης του δωματίου που έμενε ήθελε να το διαθέσει σε τουρίστες, αναγκάστηκε να φύγει και πήρε άδεια από τη σχολική επιτροπή ώστε να κοιμάται μέσα στο νηπιαγωγείο μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά» σημειώνει στο enikos.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Θήρας, Σάββας Παντελίδης.

Από τις 17 Αυγούστου έχουμε επισημάνει το πρόβλημα στις δημοτικές αρχές. Ευαισθητοποιήθηκαν τελικά, αλλά άργησαν» λέει στο enikos.gr ο Απόστολος Λέντζας, γενικός γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών Σαντορίνης.

«Από τη Σαντορίνη τουλάχιστον 10 εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραιτηθούν, δεν ξέρω αν τελικά θα το κάνουν» τονίζει ο κ. Λέντζας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News