Ελλάδα

Πανεπιστήμιο - Περιφέρεια για τα προβλήματα της καθημερινότητας

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησαν ποιοτικές έρευνες στους φορείς της αυτοδιοίκησης και ποσοτικές στους κατοίκους του νησιού.

Πανεπιστήμιο και Περιφέρεια Κρήτης ένωσαν δυνάμεις για να κατανοήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του νησιού και να βρεθούν τρόποι για το πως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πολιτικές για την άμβλυνση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη διαβίωση των μόνιμων κατοίκων και όχι μόνο.

Μεγαλύτερη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Κρήτης δε φέρει παρά ο ΒΟΑΚ με τους κρητικούς να επιτάσσουν την ανάγκη για βελτίωση των υποδομών στο νησί και γνωρίζοντας πια άριστα ότι αποτελεί πρωταρχικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης το άρτιο, ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο σε όλο το μήκος του νησιού, ενώ περισσότερη αρνητική κριτική συγκεντρώνει το κεντρικό κράτος παρά η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι δύο φορείς του νησιού διαβεβαιώνουν ότι αυτό που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή η έμπρακτη συνεργασία πανεπιστημίου-αυτοδιοίκησης, θα συνεχιστεί σε σειρά θεμάτων με γνώμονα την καινοτομία που αποφέρει καρπούς και στις δύο πλευρές και πάνω από όλα στους πολίτες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια