default-image

Κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης και υπέρ των αναπληρωτών

Κρήτη
Κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης και υπέρ των αναπληρωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα ενόψει της σημερινής πανελλαδικής ημέρας δράσης για την «εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Δάσκαλοι και καθηγητές εναντιώνονται στην αξιολόγηση που επίκειται στο Δημόσιο και προχωρούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε μαζικές πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Σήμερα, στο Ηράκλειο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", αλλά και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλούν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικό "παρών" στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 2 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στη λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Η εν λόγω κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της "Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, για την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών". Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, εκτός από την αυριανή συγκέντρωση, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλλογος "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση, που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 2 Οκτωβρίου, αλλά και στις κατά τόπους γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

«Οι ελλείψεις και τα χιλιάδες κενά, που επιδιώκουν να κρύψουν κάτω από το χαλί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, το κλείσιμο εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ., οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ακόμη και δασκάλων σε πρωινά τμήματα, οι ελλείψεις σε τμήματα ένταξης και υποδοχής, και η μη λειτουργία της παράλληλης στήριξης επιβάλλουν τη μαζική και οργανωμένη αντίδραση των σωματείων από κοινού με γονείς και μαθητές.

Δεν είναι όλα καλά στα σχολεία, παρά την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση. Δεν είναι όλα καλά, όταν ακόμα και σήμερα τα σχολεία και οι Σύλλογοι Διδασκόντων προσπαθούν να φτιάξουν πρόγραμμα.

Δεν πάει άλλο με την πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας, με τη μετατροπή της ζωής των εκπαιδευτικών σε λάστιχο, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων και στην εκπαίδευση. Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν οι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη τη χώρα, που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και την ανεργία. Καμία απόλυση αναπληρωτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για την αυριανή κινητοποίηση.

«Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η κυβέρνηση, με "όπλο" την τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισε μαζί με τη Ν.Δ. την προηγούμενη εβδομάδα, επιδιώκει με "το πιστόλι στον κρόταφο" να προχωρήσει την αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο. Δε θα τους περάσει! Μαζί με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους δίνουμε τη μάχη για το μπλοκάρισμα των αντιλαϊκών σχεδιασμών, που αφορούν και τους εκπαιδευτικούς. Ο υπουργούς Παιδείας εκβιάζει λέγοντας ότι "οι μόνιμοι διορισμοί προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση". Έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας», αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση-κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News