Ελλάδα

Ο ΕΔΟΕΑΠ άφησε χωρίς σύνταξη τους δημοσιογράφους

Αδειοι θα μείνουν για μια ακόμη φορά οι λογαριασμοί των συνταξιούχων του ΕΔΟΕΑΠ καθώς η διοίκηση του ταμείου κήρυξε στάση πληρωμών με sms που εστάλη στους συνταξιούχους.

«Σας γνωστοποιούμε ότι οι επικουρήσεις δεν θα καταβληθούν στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί» γράφει το sms, χωρίς όμως να έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση σε κανέναν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύo μόλις μέρες μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΑ στα ΜΜΕ και τις επαφές της προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου και του γ.γ. Σταύρου Καπάκου με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον περασμένο Μάιο.

Συνάντηση με την υπουργό Εργασίας

Στο μεταξύ, με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), καθώς και με εκπροσώπους των περιφερειακών ταμείων ασφάλισης ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ, συναντήθηκαν σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε σχετική ρύθμιση που θα ενταχθεί σε άμεση νομοθετική της πρωτοβουλία για την οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος, η οποία ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της σύγκλισης των απόψεων των μερών κατά τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, όπως εξειδικεύεται με βάση την πρόταση της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια