Ελλάδα

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σαμοθράκη

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τη Σαμοθράκη από το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις. Η Πυροσβεστική σε κινητοποίηση, χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα από αυτοκίνητο σε ρέμα στην Κακιά Μεριά και να επέμβει επίσης σε έξι περιπτώσεις για άντληση υδάτων.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βροχόπτωση ξεπέρασε τα 210 χιλιοστά. Δύναμη της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβει σε έξι περιπτώσεις για άντληση υδάτων και, όπως μεταδίδει το e-evros.gr, έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας και σπίτια στη Χώρα.

«Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας - Χώρας.

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων. Με απόφαση του δημάρχου θα παρέμειναν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία του νησιού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν στο νησί.

Σχόλια