Ελλάδα

Τσίπρας: Απέρριψε αίτημα για εξεταστική κατά Καμμένου

Απέρριψε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική κατά του Πάνου Καμένου, ο Αλέξης Τσίπρας

Απέρριψε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εξεταστική κατά του Πάνου Καμένου, ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς το μεταχρονολογημένο. «Στην πρότασή σας αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ, στη Βουλή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ: «Αν νομίζετε ότι σας τιμά να επικαλείστε παρακολουθήσεις προσωπικής ζωής, ότι αν λειτουργείτε ως παρακράτος προσφέρετε υπηρεσίες στη Δημοκρατία, τότε μένω άφωνος. Εμάς καλό μας κάνετε, αλλά δεν κερδίζετε με αυτά. Με τα ψέματα και τις επιθέσεις κάτω από το τραπέζι δεν κερδίζετε».

Επίσης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση αλλά από την αντιπολίτευση. «Η δική σας σπουδή να προεξοφλήσετε τα αποτελέσματα γεννά ερωτήματα μοιάζει με παρέμβαση και επηρεασμό δικαστική κρίσης και αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για τη δημοκρατία, την παράταξη και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο Αλ. Τσίπρας για να προειδοποιήσει την αξιωματική αντιπολίτευση: «Στο τέλος της ημέρας μπορεί να βρεθείτε εσείς απολογούμενοι. Να πάτε για μαλλί και να βγείτε κουρεμένοι».

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι η σπουδή της ηγεσίας της να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης» και διερωτήθηκε: «Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;»

Υποστήριξε ακόμη ότι η ΝΔ «πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της» και κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εμφανίζεται σε κατάσταση παραληρήματος» αφού πέρασε «από το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, τα διαρκή διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές και την καταστροφολογική άρνηση της πραγματικότητας στην καθημερινή δολοφονία χαρακτήρων και την ταύτιση με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο, ο κ. Τσίπρας τις απέρριψε, υποστηρίζοντας: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε δεχόμενοι κριτική από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις δεν κερδίσαμε, δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα με όλο τον Τύπο απέναντί μας; Βλέπετε να μας καίγεται καρφί; Εσείς έχετε αυτό το σαράκι μάλλον, φοβάστε μην χάσετε την στήριξη».

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο πρωθυπουργός εγκάλεσε την ΝΔ ότι έσπευσε να φέρει ενώπιον της Βουλής την υπόθεση Γιαννουσάκη, κατηγορώντας τον υπ. Αμυνας ως ηθικό αυτουργό

«Η δικογραφία ήρθε στη Βουλή γιατί είναι υπουργός. Οι υποθέσεις για τους φυσικούς αυτουργούς μπήκαν στο αρχείο. Αν δεν υπάρχει αδίκημα, δεν υπάρχουν και αυτουργοί. Επομένως, για ποιο λόγο σήμερα μας ζητάτε εξεταστική επιτροπή;» διερωτήθηκε.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα το αίτημα της ΝΔ έγινε «γιατί δεν έχετε τίποτε άλλο πλέον να πείτε, κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς, γιατί όλοι κατανοούν ότι είστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα, όπως προσδοκούσαμε, κατέρρευσε το αφήγημά σας, της καταστροφολογίας».

Υποστήριξε δε ότι «η χώρα βαδίζει στην έξοδο από την επιτροπεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια