default-image

«Πανικός» στη Βουλή για συνομιλίες Καμμένου - Γιαννουσάκη

Ελλάδα
«Πανικός» στη Βουλή για συνομιλίες Καμμένου - Γιαννουσάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην περίπτωση του κ. Καμμένου, η διάκριση των εξουσιών έχει γίνει λάστιχο» ανέφερε στη συζήτηση της εξεταστικής ο εισηγητής του Ποταμιού Γ. Αμυράς.

«Το θέμα είναι αν έπρεπε να έχει ο κ. Καμμένος διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν ισοβίτη για ναρκωτικά; Φανταστείτε να έχει κάνει τη συνομιλία ο Σταύρος Θεοδωράκης. Φανταστείτε να έχει σηκώσει το τηλέφωνο ο Γιώργος Μαυρωτάς και να συνομιλούσε με έναν ισοβίτη;» είπε ο Γ. Αμυράς και πρόσθεσε ότι «κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να απευθυνθεί σε κρατικούς λειτουργούς για να διεκδικήσει τη δικαίωσή του, ακόμα και αν πρόκειται για έναν καταδικασθέντα για ένα από τα επαχθέστερα εγκλήματα, αλλά αυτό που διακρίνει τη δημοκρατία από τον απολυταρχισμό είναι οι κανόνες».

Ο Γιώργος Αμυράς παρατήρησε ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται σήμερα τη συγκρότηση εξεταστικής, διότι η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη, δεν έπραξε όμως το ίδιο με την εξεταστική για την Υγεία, αν και βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε και την άποψη του συνταγματολόγου Στ. Τσακυράκη, ότι τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη τις απαγορεύει η συνταγματική διάταξη για τη διάκριση των εξουσιών και ότι η εκτελεστική εξουσία πρέπει να απέχει οποιασδήποτε επαφής με πρόσωπο που είναι φυλακισμένο ή απλά κατηγορούμενος.

«Όσο ανεχόμαστε νταραβέρια μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, τόσο πιο απροστάτευτοι αισθάνονται οι πολίτες» είπε ο κ. Αμυράς και τόνισε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, κανείς υπουργός δεν γίνεται να σηκώνει το τηλέφωνο και να συνομιλεί με έναν ισοβίτη.

Ο κ. Αμυράς κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ψηφίσουν «ναι» στην εξεταστική ώστε να έρθουν όλα στο φως και να μην μένουν στο ημίφως. Παράλληλα, απευθύνθηκε στον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντάς του ότι δεν θα χρειάζεται να τρέχει στα βροχερά Λονδίνα για να παίζει ρουλέτα, διότι η κυβέρνηση με απόφασή της άνοιξε το δρόμο για να υπάρξουν καζίνα σε όλη τη χώρα, χωρίς περιορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News