Ελλάδα

Πρόταση Αλιβιζάτου για μετάθεση εκλογών στην Κεντροαριστερά

Σύμφωνος στην επιστολή που απέστειλε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος με την οποία προτείνει συνάντηση των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς

Σύμφωνος στην επιστολή που απέστειλε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος με την οποία προτείνει συνάντηση των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς ώστε να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα.

Σε επιστολή του προς τον κ. Αλιβιζάτο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι «το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί», ενώ σημειώνει ότι «η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο».

Ακολουθεί η επιστολή Θεοδωράκη σε Αλιβιζάτο:

Προς Ν.Κ.Αλιβιζάτο

Αγαπητέ κύριε καθηγητά,

Διάβασα με προσοχή το σχέδιό σας με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος. Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρεία σας.

Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι. Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος - υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά. Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς.

Κλείνοντας θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σταύρος Θεοδωράκης

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια