default-image

Γίνονται πιο αυστηρές οι ποινές για τα τροχαία λόγω αλκοόλ

Ελλάδα
Γίνονται πιο αυστηρές οι ποινές για τα τροχαία λόγω αλκοόλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο αυστηρές θα γίνουν οι ποινές για τα θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ και συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στις μητέρες θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, οι οποίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες είναι υπό διαβούλευση, προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα για παραβάτες υπό την επήρεια αλκοόλ και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό - πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ - προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι προωθείται η αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Πηγή: newpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News