Ελλάδα

Σαντορίνη: Μετά τη δημοσιότητα βρέθηκε στέγη για τους εκπαιδευτικούς

Βρήκε σπίτι για να μείνει με χαμηλότερο ενοίκιο τελικά, η πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά την έκταση και τη δημοσιότητα που πήρε το πρόβλημα της στέγασης, λόγω ακριβών ενοικίων και μετά την έκκληση του δημάρχου Σαντορίνης Νίκου Ζώρζου προς τους κατοίκους του νησιού, να... υιοθετήσουν έναν εκπαιδευτικό.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, ανέφερε ότι περίπου τα 2/3 των αναπληρωτών, δασκάλων και καθηγητών, έχουν βρει σπίτι για να μείνουν και ως το τέλος του μήνα διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και για τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

Συγκεκριμένα, από τους 67 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τακτοποιηθεί σε κατοικίες περίπου 40, ενώ από τους 22 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ενοικιάσει σπίτι οι 15.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μένουν προσωρινά άλλοι σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούνται από συναδέλφους τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι τα ενοίκια στη Σαντορίνη έφταναν ώς και τα 750 ευρώ, την ώρα που ο μισθός των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών δεν υπερβαίνει τα 800 ευρώ.

Πώς λύθηκε το πρόβλημα; Μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, υπήρξε ευαισθητοποίηση και προσφορά από κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού που παραχώρησαν διαμερίσματα για ενοικίαση σε χαμηλότερες τιμές.

Επίσης, όπως μας είπε ο δήμαρχος της Σαντορίνης, θα κάνει προσπάθεια ο δήμος να εξασφαλιστούν κάποια χρήματα για να επιδοτηθεί το ενοικίο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σχόλια