default-image

Διαφοροποιούνται μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων

Κρήτη
Διαφοροποιούνται μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δική τους στάση κρατούν 5 μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων τα οποία εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή τή νέα σχολική χρονιά και δίνουν διευκρινίσεις σε σχέση με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε.

Όπως αναφέρουν:

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης της 10ης Σεπτεμβρίου 2016 με τίτλο "Ανακοίνωση γιά τή νέα σχολική χρονιά" δέν βρίσκει σύμφωνο όλο το 11μελές συμβούλιο και ως εκ τούτου τα υπόλοιπα μέλη ως ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι κατανοώντας της οικονομικές δυσκολίες των καιρών.

Δηλώνουμε τα εξής:

Με την λογική να παίζει βασικό ρόλο και τον ρεαλισμό να υπάρχει και να κυριαρχεί αυτό που αποζητούμε είναι να εκφράσουμε τα θέλω των παιδιών. Δεν ζητούμε, απαιτούμε.

Τα αιτήματα πραγματικά, αδιαπραγμάτευτα και ρεαλιστικά. Βλέπουμε κάθε νέο βιβλίο να είναι χειρότερα από το προηγούμενο. Η "Δημοκρατική Ενότητα Γονέων" τάσετε με τις θέσεις συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης. Εμείς προερχόμαστε από πολύ διαφορετικά μετερίζια και μας δένει μόνο το πάθος για την βελτίωση της εκπαίδευσης και η αγάπη για τα παιδιά, τα παιδιά όλου του νησιού. Ως ομοσπονδία ο ρόλος μας είναι άχαρος. Πρέπει να λογίζουμε και να λογιζόμαστε το τι ζητάμε, ειδικά όταν το γράφουμε. Δεν είναι οι στιγμές ούτε για "μεγάλα" λόγια ούτε για όνειρα "ανάστασης" στην Ελλάδα ενός αποτυχημένου συστήματος εκπαίδευσης. Πρέπει να εκφράσουμε τα θέλω μας συναρτήση της σημερινής πραγματικότητος και όχι να περιγράφουμε το σχολείο που δεν δύναται να υπάρξει τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια. Η πολύχρονη εμπειρία μας δίδαξε ότι μόνο η συστηματική διεκδίκηση αιτημάτων σωστά δομημένων, διατυπωμένων και προϋπολογισμένων αποφέρουν αποτελέσματα. Ελπίζουμε να δούμε μία "μετάλλαξη" (αν είναι δυνατόν) στις απόψεις της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. και την συμπόρευσή του με τα πραγματικά θέλω των μαθητών της Κρήτης. Τους καλούμε να σκεφτούν σαν γονείς κοιτώντας μόνο το συμφέρον αυτών που εκπροσωπούν, των Κρητών μαθητών, και όχι τις κομματικές γραμμές.

Τα ανεξάρτητα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων καί Κηδεμόνων Περιφερείας Κρήτης εύχονται καλή σχολική χρονία σε γονείς, κηδεμόνες, καθηγητές καί φορείς της παιδείας καί σας καλούμε νά αγωνιστούμε γιά νά αναγεννήσουμε τα παιδιά μας με ορθή εκπαίδευση πού θά έχει σκοπό την σωματική, ψυχική καί πνευματική καλλιέργεια.

Διαπιστώνουμε ότι η σημερινή παιδεία δέν έχει σκοπό την αγωγή καί μόρφωση αλλά την προετοιμασία των παίδων πρός εισαγωγή τους στον χώρο εργασίας.

Η κριτική σκέψη είναι άγνωστη λέξη καί τον ρόλο της έχει πάρει μία ατέρμονη αποστήθιση πού με την σειρά της οδηγεί σε μία στείρα γνώση. Η κατάργηση, η απαξίωση, η λανθασμένη εκμάθηση μαθημάτων όπως η φιλοσοφία, η λογική, η ελληνική γλώσσα, η γυμναστική, η μουσική, οι ξένες γλώσσες, η φυσική κλπ δημιουργούν ποίμνια αντί πολίτες.

Η αρετή, η φιλανθρωπία, η οικογένεια, το αγαθό, η ευδαιμονία, ο ηρωισμός, η εγκράτεια, η φιλία, η φιλοπατρία έχουν δώσει τον ρόλο τους στόν ατομικισμό, την δειλία, την φιλαργυρία, την δουλικότητα, τον ναρκισσισμό, την αμετροέπεια καί την αυθάδεια.

Τα σχολικά "βιβλία" είναι άθλια, δυσνόητα και ομοιάζουν με κακής ποιότητος κόμικς επίσης βρίθουν ανηθικότητα, ανωμαλία (π.χ. Νεοελληνική Γλώσσα, Ά Δημοτικού, Τετράδιο εργασιών, σελ. 17), ραγιαδισμό κλπ

Για όλα τα ανωτέρω ζητάμε την συμμετοχή όλων των φορέων γιά νά διεκδικήσουμε ένα ανθρώπινο μέλλον γιά τα παιδιά μας δημιουργώντας εστίες γνώσεως καί μορφώσεως αντί ποιμνιοστασίων.

1) Εισαγωγή Αρχαίων Ελληνικών από το δημοτικό και άρδην αλλαγή του τρόπου εκμάθησης.

2) Συντήρηση των σχολικών κτιρίων καί αναβάθμιση των χώρων.

3) Επαναφορά του Επιταφίου του Περικλέους.

4) Επαναφορά του μαθήματος της Λογικής.

5) Αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας όλων των μαθημάτων, πού νά αποσκοπεί στην κριτική σκέψη,

την διαμόρφωση της σωματικής, ψυχικής καί πνευματικής ρώμης και ισορροπίας.

6)Επαναπροσδιορισμό της εθνικής παιδείας με οδηγό τις αρχές, αξίες και ιδανικά που διέπουν την ελληνική σκέψη διαχρονικά.

Δεν χωρούν δικαιολογίες τα προβλήματα μπορούν να λυθούν άμεσα δεν χρειάζονται μόνο χρήματα, θέληση χρειάζεται.

Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση: η φύση, η μάθηση καί η ασκήση.

Γρηγόρης Γκουλούσης (Ένωση Χανίων), Πόπη Βαρδαξή (Ένωση Χανίων), Γιάννης Γραμμένος (Ένωση Σητείας), Φωτεινή Πιτροπάκη (Ένωση Μινώα Πεδιάδας), Κώστας Καρακατσάνης (Ένωση Χερσονήσου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News