default-image

Τα 7 εκπαιδευτικά sites που είναι σύμμαχος του μαθητή

Ελλάδα
Τα 7 εκπαιδευτικά sites που είναι σύμμαχος του μαθητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτρέψουμε ένα παιδί από το να χρησιμοποιεί τον οικιακό υπολογιστή ή το tablet.

Αν, ωστόσο, ο χρόνος που αφιερώνει στις συσκευές αυτές είναι για να παίξει μαθαίνοντας, σε κάποια από τις παρακάτω σελίδες, τότε δεν έχουμε κανέναν λόγο να ανησυχούμε!

Το περιεχόμενό τους όχι μόνο είναι απόλυτα ασφαλές και ελεγμένο, αλλά και θα το βοηθήσει σημαντικά με τα μαθήματα του σχολείου!

Το Jele εδώ και πολλά χρόνια κρατά εξαιρετική συντροφιά σε μαθητές της Α, Β και Γ Δημοτικού, με εκατοντάδες δραστηριότητες που βασίζονται στην ύλη της κάθε τάξης. Εκεί τα παιδιά θα βρουν ασκήσεις με έξυπνους διαλόγους και σύντομες περιπετειούλες, θα πρέπει να λύσουν προβλήματα, θα τα βοηθήσει όταν κάνουν λάθος και θα τα επιβραβεύσει όταν βρουν το σωστό αποτέλεσμα.

Μια ιστοσελίδα εξαιρετικής σχεδίασης με φύλλα εργασίας, αφίσες, βίντεο, ασκήσεις, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, από την οποία το παιδί δεν θα «ξεκολλάει»! Απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού και είναι φτιαγμένο από την εκπαιδευτικό και μαμά Μπέσιου Χριστίνα.

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό για μικρά παιδιά (από 2 ετών) και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από εκεί μπορείτε, για παράδειγμα, να κατεβάσετε ασκήσεις με ενσφηνώματα, αλλά και διάφορες εφαρμογές, ανάλογα με τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του παιδιού. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να γραφτείτε στο site.

Στην τάξη

Απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά Δημοτικού και περιλαμβάνει πολύ διασκεδαστικές διαδραστικές ασκήσεις που απευθύνονται στις γνώσεις και τα μαθήματα του παιδιού, ανάλογα με την τάξη στην οποία βρίσκεται.

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Το Υπουργείο Παιδείας έχει συγκεντρώσει όλο το υλικό, με όλα τα βιβλία για όλες τις σχολικές τάξεις, πολλά εκ των οποίων τα έχει εμπλουτίσει με περισσότερο υλικό, όπως εκπαιδευτικά βίντεο. Έτσι, το παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση στα βιβλία του, όπου κι αν βρίσκεται.

Για παιδιά Πρώτης Δημοτικού

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά που πηγαίνουν τώρα στην Α΄ Δημοτικού, το οποίο σκοπό έχει να τα βοηθήσει σημαντικά στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και όχι μόνο. Σε αυτό θα βρείτε πολλές διαδραστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί, στον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική πύλη, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 3-7 ετών, μέσα στην οποία παίζουν και μαθαίνουν, η οποία υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου. Σε αυτό τα παιδιά εξοικειώνονται με κάποιες βασικές έννοιες και αποκτούν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στα Μαθηματικά, τα Σχήματα, τη Μουσική κ.ο.κ. Αξίζει τις πρώτες φορές να καθίσετε μαζί με το παιδί και να παίξετε!

infokids

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News