Ελλάδα

Εκδόθηκαν τελικά οι άδειες της Eldorado Gold

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα τις σχετικές εγκρίσεις.

Για ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός κάνει λόγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, σε σημερινή του δήλωση με αφορμή την έκδοση της απόφασης έγκρισης της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας, αλλά και της άδειας εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα που εκδόθηκε επίσης σήμερα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα τις σχετικές εγκρίσεις και προσθέτει:

«Αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές.

Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα».

Στη δήλωσή του ο κ. Burns, τονίζει τα εξής: «Αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια