default-image

Καμίνης: Ισχυρό μέτωπο απέναντι στο ρουσφέτι και την αδικία

Ελλάδα
Καμίνης: Ισχυρό μέτωπο απέναντι στο ρουσφέτι και την αδικία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μία μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, όχι τη "συμμαχία των προθύμων"», υπογραμμίζει ο Γ. Καμίνης στην εφημερίδα Athens Voice, απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ξεκαθαρίζει ότι πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στο ρουσφέτι, την αδικία και τη μιζέρια.

«Εάν οι εταίροι του κ. Καμμένου πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες, τις παραδόσεις και τις κοινωνικές και μεταρρυθμιστικές κατακτήσεις που διαχρονικά έχει πετύχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ας το πουν. Έως τώρα, πάντως, βλέπουμε μία ντεμέκ Κεντροαριστερά που τη Δευτέρα χαριεντίζεται με τον κ. Καραμανλή και την Τρίτη ταυτίζεται με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ποια η αξιοπιστία της;» αναρωτιέται.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων προσβλέπει στην αναγέννηση της παράταξης, η οποία, όπως αναφέρει, θα έρθει μέσα από τη μαζική και επιτυχημένη συμμετοχή των πολιτών, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα υπόλοιπα κόμματα.

«Προχωρούμε σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία, ώστε να ταρακουνήσουμε όλο το κομματικό σύστημα. Δεν αξίζει στους πολίτες να καθηλώνονται μεταξύ του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των υπερσυντηρητικών αντανακλαστικών της ΝΔ» δηλώνει ο κ. Καμίνης.

Επιπλέον, σημειώνει ότι «το σημερινό πρόταγμα, η ανάγκη εδώ και τώρα, είναι η πρόοδος και το πώς θα την πετύχουμε» ενώ ειδική μνεία κάνει στην ιστορική παράδοση της δημοκρατικής παράταξης χαρακτηρίζοντάς της ως «την κοίτη, τη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα».

Σχετικά με τον πολιτικό προσανατολισμό της νέου εγχειρήματος, αναφέρεται σε «μία παράταξη βαθιά φιλελεύθερη σε θέματα λειτουργίας θεσμών, με δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά ασθενέστερους, με μεγάλες δημόσιες επενδύσεις σε παιδεία και υποδομές».

Στην ερώτηση εάν τάσσεται υπέρ ενός νέου ενιαίου κόμματος ή ενός πολυκομματικού φορέα, ο κ. Καμίνης απαντά: «Σε προοπτική, θα είναι ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα». Από την άλλη, όμως, συμπληρώνει ότι «τα βήματα πρέπει να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο με τη συμμετοχή των πολιτών. Τα κόμματα είναι ταυτότητα, ιστορία, και τιμή του καθενός. Δεν σβήνουν με διατάγματα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News