default-image

Ερωτικό τρίγωνο Ν. Μάκρης: «Τη χτύπησε γιατί του αντιστάθηκε»

Ελλάδα
Ερωτικό τρίγωνο Ν. Μάκρης: «Τη χτύπησε γιατί του αντιστάθηκε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών αγορεύοντας σήμερα στη δίκη για την ανθρωποκτονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, υπόθεση που έχει γίνει γνωστή ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης».

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος όπως και πρωτόδικα ο βασικός κατηγορούμενος και τότε ερωτικός σύντροφος της 23χρονης Φαίης, Βαγγέλης Στεφανάκης, λέγοντας ότι η άτυχη κοπέλα κατέληξε από τα χτυπήματά του - μπουνιές και κλωτσιές - στο πρόσωπο. Την ενοχή, όμως, όπως και πρωτόδικα ζήτησε η εισαγγελέας και για την αδελφή της 23χρονης, Μαριαλένας Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Η υπόθεση είχε σοκάρει το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2013, όταν έγινε γνωστό πως η 23χρονη κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα του ερωτικού της συντρόφου Βαγγέλη Στεφανάκη και λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η νεαρή κοπέλα που είχε ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, του είχε ζητήσει να συναντηθούν και ενώ είχε πληροφορηθεί πως εκείνος διατηρούσε ερωτική σχέση και με την κατά 9 χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Β. Στεφανάκης χτύπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη Φαίη και στη συνέχεια κατόπιν συνεννόησης με την αδελφή της, Μαριαλένα, αποφάσισαν να πουν στον πατέρα τους αλλά και στις αρχές, ότι η νεαρή κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο όχι από τον ξυλοδαρμό αλλά γιατί βρέθηκε χτυπημένη από αυτοκίνητο σε δρόμο της Νέας Μάκρης.

Σήμερα, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος όντας γυμνασμένος και έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καράτε και μποξ, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη Φαίη «όταν εκείνη τόλμησε να αντιδράσει» και να του ζητήσει το λόγο για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε εκείνον και την αδελφή της.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της υπόθεσης, τόνισε πως το ενδιαφέρον της κατηγορουμένης Μαριαλένας Μπλάχα για τον Βαγγέλη Στεφανάκη ήταν έντονο με την ίδια να φτάνει στο σημείο να πηγαίνει στην καφετέρια που δούλευε η αδελφή της και να την δυσφημεί. Όπως είπε η εισαγγελέας, η κατηγορουμένη έλεγε στον Β. Στεφανάκη ότι η αδελφή της και ερωτική του σύντροφος, είναι αμφιβόλου ηθικής  και ότι συνάπτει εύκολα ερωτικό δεσμό με τον οποιοδήποτε.

«Η κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα ήξερε ότι ο Στεφανάκης ως άτομο κτητικό και εγωπαθές δεν θα ήθελε να υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες  για τη σχέση του με το θύμα» είπε η εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας την 23χρονη Φαίη, βάση όσων προέκυψαν από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ως μια πολύ όμορφη κοπέλα αλλά «με χαμηλή αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα εσωστρεφή». Ο κατηγορούμενος ανταποκρινόταν, σύμφωνα με την εισαγγελέα στα τηλεφωνήματα και τις προκλήσεις της Μαριαλένας, «κολακευμένος από το γεγονός ότι τον διεκδικούσαν οι δυο αδελφές» και «παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί στη Φαίη ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει με την αδελφή της».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων της Μαριελένας Μπλάχα στον Β. Στεφανάκη, ήταν σύμφωνα με την εισαγγελέα, να δημιουργούνται συνεχώς προστριβές στη σχέση του κατηγορουμένου με τη Φαίη.

Χαρακτηριστικό, δε, των προστριβών αυτών, ήταν κατά την εισαγγελέα «ότι ενώ η παθούσα εκδήλωνε την καχυποψία της με φωνές ο κατηγορούμενος παρεκτρεπόταν σε βάρος της όχι με πράξεις μόνο λεκτικής βία αλλά και σωματικής».

Όπως είπε η εισαγγελέας, ο Β. Στεφανάκης «είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε περιστατικά βίας σε τρίτους» ενώ απέδωσε δυο περιστατικά τραυματισμού της 23χρονης Φαίης, που σημειώθηκαν πριν τον ξυλοδαρμό της στον κατηγορούμενο.

Η κορύφωση στην ένταση που χαρακτήριζε τη σχέση του Στεφανάκη με την  Φαίη, όπως είπε η εισαγγελέας, σημειώθηκε όταν η Μαριαλένα Μπλάχα κάλεσε σε ένα πάρτυ τον συγκατηγορούμενό της αλλά εκείνος αρνήθηκε να πάει. Το ίδιο βράδυ, η αδικοχαμένη Φαη πήρε τηλέφωνο τον κατηγορούμενο, ενοχλημένη από το γεγονός ότι εκείνος της είχε πει ότι θα συνέχιζε το βράδυ του με φίλους του. Η 23χρονη του ζήτησε να βρεθούν από κοντά. «Η παθούσα του απαγόρευσε να βγει χωρίς εκείνη γιατί αμέσως σκέφτηκε ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να πάει στο πάρτι με την αδελφή της, το οποίο η Φαίη γνώριζε ότι θα λάμβανε χώρα» είπε η εισαγγελέας. Τελικά μετά σειρά τηλεφωνημάτων το ζευγάρι συναντήθηκε τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2014 ( 3:45 μ.μ) και οι δυο τους βρέθηκαν λίγο πιο πάνω από το πατρικό σπίτι της 23χρονης.

Είπε η εισαγγελέας: «Οι δυο τους άρχισαν να συζητούν σε υψηλούς τόνους, εκείνος να την κατηγορεί ότι ερωτοτροπεί με φίλους του και ότι ήταν αμφιβόλου ηθικής και εκείνη να του λέει ότι είχε σχέση με την αδελφή της και ότι είχαν συνευρεθεί ερωτικά όχι μία φορά αλλά περισσότερες.  Η κατηγορία σε βάρος της παθούσας ότι ήταν αμφιβόλου ηθικής ήταν άδικη και έτσι θεωρώντας θιγμένο τον εαυτό της, το θύμα σήκωσε το χέρι να  χτυπήσει τον Στεφανάκη».

Τότε, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εισαγγελέα «ένιωσε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη... Συνηθισμένος ο ίδιος να προκαλεί το φόβο και να έχει το πάνω χέρι στη σχέση του με την Φαίη κινήθηκε  για να την... συνετίσει που τόλμησε να σηκώσει χέρι πάνω του, γνωρίζοντας και πολεμικές τέχνες. Άρχισε τότε ένας άγριος ξυλοδαρμός. Ο Στεφανάκης, ως γνώστης του καράτε χτύπησε με χέρια και πόδια την Φαίη, που ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα. Χρησιμοποιώντας τις γροθιές του που ήξερε να χρησιμοποιεί - μάθαινε πυγμαχία - χτύπησε το θύμα. Την χτύπησε με γροθιές και λακτίσματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η παθούσα ήταν εντελώς ανυπεράσπιστη και στο έλεος του Στεφανάκη. ..Βγάζοντας μια κραυγή έπεσε κάτω και περιήλθε αμέσως σε κομματώδη κατάσταση».

Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα γιατί τόλμησε να εναντιωθεί και την χτύπησε μέχρι θανάτου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής μιας κοπέλας που είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Προκύπτει πως ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα. Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο βλάβη. Μπορεί ο κατηγορούμενος να μην είχε όπλο, είχε όμως το σώμα του ιδιαίτερα γυμνασμένο που ήταν για τη παθούσα φονικό όπλο... Ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να κάνει επίδειξη της σωματικής του ρώμης. Για την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες μίλησαν μάρτυρες. Ήξερε την σημασία και την τεχνική των χτυπημάτων αλλά και τι επιπτώσεις θα είχαν αυτά τα συγκεκριμένα χτυπήματα για το θύμα του. Δεν τον συγκράτησε όμως ούτε το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα πρόσωπο με το οποίο συνδεόταν συναισθηματικά. Δεν μπορούσε να κρατήσει τις εκρήξεις βίας ούτε με τους οικείους του είχε χτυπήσει δυο φορές την  αδελφή του...».

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν μέχρι να μεταφερθεί η 23χρονη κοπέλα στο νοσοκομείο, σημειώνοντας πως αυτό έγινε 45 λεπτά μετά, ενώ είχε χαθεί δηλαδή πολύτιμος χρόνος. Στο νοσοκομείο οι γιατροί ρώτησαν τον κατηγορούμενο τι έγινε και εκείνος «είπε ότι πρόκειται για περιστατικό ξυλοδαρμού χωρίς όμως να πει πως ο ίδιος ήταν ο δράστης».

Η αδελφή

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα, για να πει ότι ο Στεφανάκης έσπευσε να την καλέσει τηλεφωνικά γνωρίζοντας την αδυναμία που εκείνη είχε προς το πρόσωπο του. Αφού συναντήθηκαν, ο Στεφανάκης της είπε ότι εκείνος είχε χτυπήσει την αδελφή της και εκείνη επισκέφθηκε μετά τη Φαίη γνωρίζοντας πως δράστης ήταν ο Στεφανάκης.

Είπε η εισαγγελέας για την κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα: «Στο νοσοκομείο έδειξε ψυχραιμία και απάθεια. Μετά έφτιαξαν το ψευδές σενάριο ότι δηλαδή η Φαίη βρέθηκε στο δρόμο χτυπημένη και πως μετά την πήγαν στο νοσοκομείο. Όλοι ήξεραν ποια ήταν η αλήθεια.

Η κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα ανέλαβε μάλιστα να διαδώσει το ψευδές σενάριο. Στη συνέχεια οι δυο κατηγορούμενοι έχοντας την αίσθηση ότι το όλο ζήτημα μπήκε σε ασφαλή βάση συγκάλυψης στις 7 το πρωί έφυγαν από το νοσοκομείο, αφήνοντας μόνη τη Φαίη σε βαθύ κώμα».

Καμία ιατρική αμέλεια

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία  αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά η Φαίη. «Το εγκεφαλικό οίδημα που υπέστην η 23χρονη ήταν η δευτερογενής βλάβη. Η πρωτογενής βλάβη ήταν οι εγκεφαλικές βλάβες που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος, οι οποίες και την έριξαν σε βαθύ κώμα και οδήγησαν στο θάνατό της», είπε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, ανέφερε πως η 23χρονη ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε ΜΕΘ «το αποτέλεσμα θα ήταν πάλι το ίδιο» καθώς «η παθούσα βυθίστηκε σε κώμα από τη πρώτη στιγμή λόγω των κακώσεων, των οποίων δράστης είναι ο κατηγορούμενος».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News