Ελλάδα

Κικίλιας: «Ντράπηκαν οι λέξεις για τα ψέματα του κ. Τσίπρα»

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ανακοίνωση της ELDORADO GOLD πως αποχωρεί από τη χώρα μας εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «από το στόμα του κ. Τσίπρα το Σαββατοκύριακο -και έχει σχέση, με τις επενδύσεις- ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις».

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως τα λόγια του κ. Τσίπρα δεν έχουν πολιτικό βάρος ποτέ δεν έχει κρατήσει καμία από τις υποσχέσεις του. Έκανε λόγο για «επενδυτικό κρεσέντο του κ. Τσίπρα, για επενδύσεις που θα σάρωναν τη χώρα, και έρχεται πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", η ΕLDORADO COLD, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους, φορολογία η οποία πληρώνει έξοδα του ελληνικού κράτους, περιβαλλοντικά έργα κ.λ.π. να πει ότι αναστέλλει τις εργασίες της κι αποχωρεί».

Πρόσθεσε πως, παράλληλα, υπάρχει και το νέο μπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό για λόγους αρχαιολογικούς εκφράζοντας την εκτίμηση πως αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του 10 μέρες πριν την ΔΕΘ, παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς, τα επιμελητήρια, συναντήθηκε με τους εργαζομένους, και μίλησε για μια επιχείρηση, η οποία δίνει καθαρό, επενδυτικό πρόσημο.

«Εμείς στηρίζουμε καθαρά και χωρίς αστερίσκους, μια επένδυση που φέρνει έσοδα στο ελληνικό κράτος που φέρνει θέσεις εργασίας που μεγαλώνει το ΑΕΠ που δίνει δουλειές, για τους πολλούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως εννοεί αυτά που λέει «α λά καρτ».

«Χαμογελάει στον κόσμο και λέει αυτά τα απίστευτα ψέματα τα οποία ακούσαμε το Σαββατοκύριακο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ιδιωτική οικονομία, με την ελεύθερη οικονομία με τις επενδύσεις και με όποιον τις φέρνει. Δεν μπορούν δεν ξέρουν και δεν θέλουν» είπε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι ο δημιουργός της γενιάς των 360 ευρώ.

«Είναι αυτός ο οποίος έκανε, ότι δεν άκουγε τους Γάλλους επιχειρηματίες που μόλις, προχθές, του έλεγαν ότι υπάρχουν αναχώματα από το κράτος, γραφειοκρατία καθυστερήσεις, κι έτσι δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Είναι αυτός που βούλιαξε το ΕΣΠΑ και το έφθασε στο 23% απορρόφηση, είναι αυτός ο οποίος, μιλάει για ανάπτυξη, στις τράπεζες όταν τις έχει σε capital controls, αυτός ο οποίος έχει μειώσει το αφορολόγητο, έχει κόψει τις συντάξεις αυτός ο οποίος με την πολιτική του, μιλάει τώρα για πολιτική σταθερότητα, όταν δύο φορές πήγε της χώρα σε εκλογές το 15 και σε δημοψήφισμα, είναι αυτός ο οποίος θα μας βγάλει από τα μνημόνια, όσο ίσχυσαν, κι όλες οι άλλες υποσχέσεις του, του προγράμματος της Θεσσαλονίκης περί παράλληλου προγράμματος, περί ανάπτυξης, περί ευημερίας του τόπου άλλο τόσο θα μας βγάλει από το μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας είναι ότι είναι η ΙΡΜΑ ο τυφώνας για την Αμερική, το ίδιο για την Ελλάδα, καταστρέφει ό,τι βρει στο διάβα του» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως χρειάστηκε δύο μνημόνια 100 δισ. να χρεωθεί η ελληνική οικονομία, να χάσουν χιλιάδες άνθρωποι τις δουλειές τους και να δυστυχεί ο Έλληνας ακόμα μέσα στα μνημόνια, προκειμένου ο κ. Τσίπρας μετά από 2,5 χρόνια, έστω στο επίπεδο της ρητορικής να καταλάβει ότι έχει κάνει τραγικό λάθος».

 «Δεν ψάχνουμε μαθητευόμενο μάγο, ψάχνουμε πρωθυπουργό, με πυγμή, με δύναμη, με σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κι αυτός δεν είναι ο κ. Τσίπρας» είπε, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τόνισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για «πάση θυσία μείωση της φορολογίας με παράλληλη μείωση των δαπανών του κράτους, ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, και δυνατότητα μέσα από αυτό το δημοσιονομικό που θα δημιουργηθεί, να έρθουν δουλειές για τους πολλούς, πάταξη της γραφειοκρατίας και χωρίς αστερίσκους, εμπροσθοβαρές επενδυτικό οικονομικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να μεγαλώσει το πορτοφόλι του Έλληνα, το ΑΕΠ της χώρας».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής τονίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός αυτός που θα την φέρει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια