Ελλάδα

Χαρίστε σχολικά και μοιράστε χαμόγελα σε δεκάδες οικογένειες

Τετράδια, ντοσιέ, σχολικές τσάντες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, γόμες, ξυλομπογιές, ξύστρες, κασετίνες, σχολικά βοηθήματα, είναι λίγοι μόνο από τους «θησαυρούς» που μπορεί να χαρίσει κανείς σε μία οικογένεια που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές βιοποριστικές ανάγκες, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Θερμή έκκληση απευθύνουν τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε φορείς, επιχειρήσεις, συλλόγους, ιδιώτες και πολίτες να συνεισφέρουν σε βασικά σχολικά είδη, όπως τετράδια, ντοσιέ, σχολικές τσάντες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, γόμες, ξυλομπογιές, ξύστρες, κασετίνες, σχολικά βοηθήματα κ.α.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να αντικρίζουν με αξιοπρέπεια την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσοι έχουν την καλή προαίρεση να συνεισφέρουν, μπορούν να το κάνουν, στο χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 & Κοσμά Ζώτου, Ηράκλειο από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι.

Μεγάλη η συνεισφορά των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού για το Ηράκλειο

Για το λόγο αυτό τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού δημιούργησαν στην πόλη μας το Κοινωνικό Συσσίτιο, «Φαγητό με την Αγάπη μας», που λειτουργεί χωρίς διακοπή από τον Φεβρουάριο του 2012, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί επίσης αδιάλειπτα από τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δομές αυτές στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας και βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης και τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2013-Ιουνίου 2015, και ξανά από τον Μάιο του 2017. Αυτή τη στιγμή οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών εξυπηρετούν πάνω από 400 οικογένειες κυρίως με ανήλικα τέκνα.

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι οικογένειες αυτές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην απόκτηση απαραίτητων σχολικών ειδών, καθώς και εκπαιδευτικού υλικού για την πρόοδο των παιδιών τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Κοινωνικό Συσσίτιο

Τηλ. : 2810-244115, Email: kinonikosisitio@gmail.com

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τηλ: 2810-244186, Email: koinpantopoleio.her@gmail.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια