Ελλάδα

Αποσύρουν ρυθμίσεις από το εργασιακό νομοσχέδιο

Χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρόλαρε» όσους διέρρεαν ότι οι Θεσμοί του τράβηξαν τα αυτιά αναφορικά με διατάξεις του νοοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που δεν είχαν εγκρίνει.

Χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρόλαρε» όσους διέρρεαν ότι οι Θεσμοί του τράβηξαν τα αυτιά αναφορικά με διατάξεις του νοοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που δεν είχαν εγκρίνει.

Σήμερα λίγη μόνο ώρα πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου απο την Ολομέλεια της Βουλής, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απέσυρε αιφνίδια διατάξεις υπέρ των εργαζομένων που η ίδια είχε καταθέσει, δίνοντας έτσι την «πάσα» στην αντιπολίτευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για μια ακόμα φορά.

Η υπουργός απέσυρε δύο διατάξεις που χαρακτήρισε αόριστες, ενώ επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι θα της επανακαταθέσει.

Απέσυρε συγκεκριμένα δική της ρύθμιση αναφορικά με την έννοια του δόλου του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος καθώς και το άρθρο 45 του νομοσχεδίου.

Η διάταξη προέβλεπε αρχικά ότι θα κρίνονταν ως άκυρες ουσιώδεις μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις χωρίς να έχει προηγηθεί επαρκής διαβούλευση κα ενημέρωση των εργαζομένων από την πλευρά των εργοδοτών.

Αυτό το άρθρο απέσυρε η κυρία Αχτσιόγλου προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

«Ντροπή σας να μας κοροδιεύετε με αυτόν τρόπο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών.

«Μας είπατε ότι οι Θεσμοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το νομοσχέδιο και σήμερα έρχεστε να αποσύρετε διατάξεις στα κρυφά. Είστε ένας εσμός ψευτών. Δεν είστε ούτε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας πρέπει να είστε σοβαρή κα να μην μας προσβάλλετε» συνέστησε απευθυνόμενος προς την κυρία Αχτσιόγλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς τον κατηγόρησε για απρέπεια, η παρατήρηση του όμως αυτή έφερε νέα αντιπαράθεση.

«Κοινοβουλευτική απρέπεια είναι να έρχεται εδώ το νομοσχέδιο να υπάρχει διαβούλευση με τους Θεσμούς και στην συνέχεια η υπουργός να αποσύρει διατάξεις. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι βουλευτές της πλειοψηφίας που έχουν το θράσος να μας λένε απρεπείς» επανήλθε ο κ. Λοβέρδος.

Ανάλογες αιτιάσεις εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια