Ελλάδα

Κόλλησε… κηρύθρα στα δόντια του Τσίπρα (videos)

Στις εγκαταστάσεις της Apivita βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μία επίσκεψη με… απρόοπτα!

Στο χαιρετισμό του, o πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

«Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της»

Με τη φράση, «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα», υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Apivita Νίκος Κουτσιανάς.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας κ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρισκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης ακουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Βαλλιανάτου, η εταιρεία διαθέτει και «τράπεζα» όπου διατηρούνται τα γενετικά υλικά των σπόρων με στόχο τη διατήρηση της προστασίας της φύσης.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και με την άφιξή του δοκίμασε αφεψήματα από βότανα και μέλι με κηρήθρα, κάτι το οποίο του δημιούργησε κάποια μικρά... προβληματάκια όπως φαίνεται και από τα ακόλουθα βίντεο:

Κώστας Φωτάκης: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Apivita σηματοδοτεί τη στήριξη στην πραγματική οικονομία

Εταιρεία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα χαρακτήρισε την Apivita, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι διαθέτει ένα υποδειγματικό, πρωτοποριακό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Η Apivita διαθέτει ένα υποδειγματικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, που είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση της οικονομίας της γνώσης, δηλαδή το να μπορεί να υποδεχθεί μια γνώση, αλλά και να μπορεί να αναπτύξει γνώση», τόνισε ο κ. Φωτάκης και συμπλήρωσε ότι «το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι ότι ουσιαστικά αξιοποιεί την ελληνική βιοποικιλότητα, η οποία έχει διάφορα χαρακτηριστικά με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τα οποία και αναδεικνύει».

Το τρίτο, όπως είπε ο υπουργός, έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις «που ακόμη σε περίοδο κρίσης, όπου έχει συμπιεστεί και υποτιμηθεί η εργασία, η Apivita πραγματικά ακολούθησε μια πολιτική στήριξης των εργαζομένων».

Το τελευταίο σημείο που κάνει την Apivita να ξεχωρίζει στην ελληνική και διεθνή οικονομία, όπως είπε ο κ. Φωτάκης, είναι η προσπάθεια που γίνεται και μάλιστα με επιτυχία, της διασύνδεσης της αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα του πολιτισμού. «Ο κήπος του Ιπποκράτη που έχει φτιάξει, η διασύνδεση, οι συμβολισμοί, τα σημειολογικά αυτά στοιχεία που συνδέουν την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Ακόμα ο κ. Φωτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της Apivita «σημάδι στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και της έρευνας και τεχνολογίας που αναπτύσσεται στην επιχείρηση. Είναι η οικονομία πάνω στην οποία θα βασιστούμε την επόμενη μέρα και στην οποία βασιζόμαστε ήδη, γιατί έχει ξεκινήσει η επόμενη μέρα. Είναι η οικονομία που χαρακτηρίζουμε ως οικονομία της γνώσης, που προσθέτεις αξία σ΄ αυτά που κάνεις και μπορεί να φύγεις μπροστά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, iefimerida.gr

Σχόλια