default-image

Η εισροή υδάτων στο πλοίο έφερε αναγκαστική προσάραξη (pics)

Ελλάδα
Η εισροή υδάτων στο πλοίο έφερε αναγκαστική προσάραξη (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων φαίνεται να οφείλεται, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Λιμενικού Σώματος, η αναγκαστική προσάραξη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Patmos, στην είσοδο του λιμανιού της Ίου στις 01:45 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο πλοίαρχος του πλοίου δεν έχει ακόμη αιτηθεί συνδρομής, αναφέροντας μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων στη δεξιά πλευρά του οχηματαγωγού, το οποίο μετέφερε 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, στο πλοίο υπάρχουν επίσης 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας το επιβατηγό ταχύπλοο καταμαράν "Super Jet" και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Φωτογραφία από το Blue Star Patmos, που απέστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr

Η εταιρεία BLUE STAR FERRIES, αναφέρει:

«Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της 'Ιου προσάραξε σε αβαθή.

Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».

Φωτογραφία από το Blue Star Patmos, που απέστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr

Να σημειωθεί ότι από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου - Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλα σκάφη στο νησί

Αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου θα πραγματοποιήσουν στις 12:30 το μεσημέρι ιδιώτες δύτες.

Στο πλοίο αναμένεται να μεταβούν επίσης στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αλλά και του παρακολουθούντος νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές.

Το «Blue Star Patmos, το οποίο παρουσίασε χθες στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, που σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, έχει σταματήσει.

Οι επιβάτες του πλοίου αλλά και 44 μέλη από το πλήρωμα, μετεπιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν «Super Jet» και το τουριστικό σκάφος «Βασίλειος» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου.

Στο σημείο όπου το «Blue Star Patmos», έχει προσαράξει, αναμένεται να φθάσει και ρυμουλκό, προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η επιθεώρησή του από τους δύτες, να επιχειρηθεί η αποκόλλησή του.

Το Blue Star Patmos πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, 'Ιo, Θήρα και Ανάφη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News