default-image

Δούρου: Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα!

Ελλάδα
Δούρου: Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση προς όλους «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» έκανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως συγκεκριμένα είπε:

«Απευθύνω έκκληση προς όλους και όλες ανεξαιρέτως: Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα, σταματήστε τα ποσταρίσματα. Σεβαστείτε τους συμπολίτες που έχασαν βιός δεκαετιών, σεβαστείτε τους πυροσβέστες που είναι άυπνοι, σεβαστείτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας που δουλεύουν άοκνα τόσες ημέρες.

Δυόμισι χρόνια από τη θέση της περιφερειάρχου με τίμησαν έμπειροι αξιωματικοί με την εμπιστοσύνη τους και μου έμαθαν τη σιγή ασυρμάτου. Όταν επιχειρούμε, σιωπούμε. Δελτία Τύπου από ξαπλώστρες σε νησιά, τιτιβίσματα από κλιματιζόμενα, κομματικά γραφεία, εάν κάποιος δεν μπορεί να τα διαβάσει κοιτώντας στα μάτια τους άνδρες της Πυροσβεστικής και τους συμπολίτες που έχουν χάσει το σπίτι, να μην τα γράφει.

Ακόμη κι αν είχαμε πόρισμα για το ποιος ευθύνεται για τον εμπρησμό που κατέκαψε την Ανατολική Αττική, αυτό το πόρισμα δεν θα μπορούσε να γίνει σκεπή για τους συμπολίτες μου που έχουν χάσει το σπίτι τους».

Και συνέχισε η κ. Δούρου: «Ενημερώνομαι άμεσα από το συντονιστικό για το έργο της Πυροσβεστικής. Έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, αλλά το να αναζητούμε μέσω tweets, έξυπνων δελτίων Τύπων και ποσταρίσματων τις αιτιάσεις, δεν ποιούμε υπηρεσία, ούτε στα παιδιά που τους παραδίδουμε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον, ούτε στους πολίτες που κλαίνε πάνω από το βιός τους. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πολλοί και πολλές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες δίνουν τη μάχη χωρίς τηλεοπτικό διάλλειμα».

Η κ. Δούρου, που βρίσκεται από την αρχή στο πεδίο της πυρκαγιάς, μίλησε από την Πύριζα, στο Σέσι Γραμματικού, όπου 21 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου του 2009 συνέβη η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Αττικής. Η φωτιά είχε ξεκινήσει από τον παραθαλάσσιο οικισμό Σέσι Γραμματικού και πολύ γρήγορα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις απειλώντας τις περιοχές του Βαρνάβα, του Μαραθώνα και της Πεντέλης. Ενισχυόμενο από τους ανέμους το μέτωπο έκαψε σπίτια στο Ντράφι, την Παλαιά Πεντέλη και την Παλλήνη. Συνολικά, στην περιοχή του Γραμματικού είχαν καεί 175.000 στρέμματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News