Ελλάδα

Με όλα τα μέσα η Περιφέρεια Αττικής στη μεγάλη φωτιά

Με 27 υδροφόρες και 7 χωματουργικά, κάποια βαρέως τύπου, έχει συνδράμει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έχει τον συντονιστικό ρόλο της επιχείρησης που ξεκίνησε χθες, νωρίς το απόγευμα, στην Ανατολική Αττική.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννα Τσούπρα, η ενεργοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συνεκλήθει χθες λίγη ώρα, μετά την έναρξη της μεγάλης φωτιάς κοντά στις κατασκηνώσεις του Καλάμου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ, ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

Άμεσα έφθασαν στη διαδημοτική κοινότητα Καλάμου, προκειμένου να συνεδριάσουν, η προϊσταμένη Ανατολικής Αττικής και δυο στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η Γ. Τσούπρα και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Π. Φιλίππου, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Ωρωπού, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους όμορους δήμους, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλοι δεσμεύθηκαν ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγχρόνως τέθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η πρόταση να κηρυχθεί το διαμέρισμα Καλάμου, δήμου Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και έγινε στη συνέχεια.

Χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να συνδράμει την Πυροσβεστική με 16 υδροφόρες και 7 χωματουργικά.

Σήμερα, η επέκταση του μετώπου στον Βαρνάβα και τον Καπανδρίτι δημιούργησε ανάγκη και για άλλες υδροφόρες. Η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε στο έργο της Πυροσβεστικές με άλλες 10 υδροφόρες.

Όπως σημειώνει η κ. Τσούπρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντική είναι από χθες και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων, που συνέτρεξαν από όλη την Αττική και οι οποίες ενεργούν υπό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγχρόνως, τονίζει ότι όσοι δεν έχουν σχέση με τη φωτιά πρέπει να παραμένουν μακριά και ότι όσοι δεν είναι εκπαιδευμένοι, δεν επιτρέπεται να προσεγγίζουν στις περιοχές κατάσβεσης.

Οι άνθρωποι της Περιφέρειας Αττικής και η κ. Τσούπρα παραμένουν στις περιοχές των πυρκαγιών, καθώς τόσο σήμερα όσο και αύριο η Πολιτική Προστασία έχει προβλέψει κίνδυνο επικινδυνότητας 4 (που είναι εξαιρετικά υψηλός) στην Περιφέρεια Αττικής.

Σχόλια