Ελλάδα

Αναταράξεις στη συγκυβέρνηση, κόντρα Βούτση - Καμμένου

Θερινές... αναταράξεις στη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πως προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Ειδικότερα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με την αντιπολίτευση για το ζήτημα της κλήρωσης των σημαιοφόρων, ο κ. Βούτσης ανέφερε:

«Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας". Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Ακόμη, αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Οι δηλώσεις, ωστόσο, αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου Πάνο Καμμένου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών, ένα άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος είχε εκφράσει την αντίθεση του στο θέμα της κλήρωσης των σημαιοφόρων, τασσόμενος ανοιχτά εναντίον της ρύθμισης. Είχε επίσης διαφοροποιηθεί ανοιχτά και στη ρύθμιση που αφορούσε το πανεπιστημιακό άσυλο και συμπεριλαμβανόταν στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Νωρίτερα, για τις δηλώσεις Βούτση, είχε εκδώσει ανακοίνωση και η Νέα Δημοκρατία. «Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε  ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.  Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άμεση ήταν και η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια