default-image

"Παιχνίδια" με τις Πανελλήνιες παίζει ο Υπουργός Παιδείας

Ελλάδα
"Παιχνίδια" με τις Πανελλήνιες παίζει ο Υπουργός Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφιταλαντεύεται στις αποφάσεις που παίρνει ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αφού το θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων που τόσο έχει απασχολήσει, γίνεται ξανά θέμα συζήτησης και αποφάσεων για τον Υπουργό.

Το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών που περιμένουν να μάθουν τελικά τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις… «παίζεται», αφού μία καταργούνται, μία δεν καταργούνται, μία θα αλλάξουν σε τρία χρόνια και μία, όπως είπε την Τρίτη ο Κώστας Γαβρόγλου, θα αλλάξουν σε πέντε χρόνια.

Αφού, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε αρχικά ότι «δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις» στη συνέχεια επιχειρώντας να εξειδικεύσει έκανε μια νέα πρόταση που μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί.

Για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων - «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» - συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Για την επαναφορά των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων σημείωσε στην ίδια συνέντευξη, σύμφωνα με το protothema:

«Είναι νέα παιδιά, είναι υπεύθυνα παιδιά και πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες των αποφάσεων. Διότι μπροστά στα νέα παιδιά ο άλλος δεν μπορεί να πει όποια κουβέντα θέλει, υπάρχει ένας άλλου τύπου και επί της ουσίας έλεγχος».

Ως προς το άσυλο, τέλος, σημείωσε ότι με τη ρύθμιση που υπήρχε τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν.

«Εμείς για πρώτη φορά βάζουμε έναν κανόνα. Να δούμε το θέμα της παραβατικότητας μέσα στα πανεπιστήμια, που είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα της κοινωνίας» είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News