Ελλάδα

Εκκενώθηκαν δύο περιοχές λόγω της πυρκαγιάς στα Κύθηρα

Συνεχίζει να κατακαίει τα Κύθηρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χτες στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου στα Κύθηρα, ενώ λόγω αναζωπυρώσεων από τους ισχυρούς ανέμους, εκκενώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι οικισμοί Αραιοί και Μυλοπόταμος.

Οι δυνατοί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στα Κύθηρα, έχουν αναζωπυρώσει κάποιες εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην φθάσουν οι φλόγες σε οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αραίοι.

Η απόφαση για εκκένωση κατοικημένης περιοχής ελήφθη από το δήμαρχο και όχι από κάποιο εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 57 ατόμων, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος καναντέρ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια