default-image

Σύλληψη 65χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ελλάδα
Σύλληψη 65χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 65χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αξιοποίησε στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου, στον νομό Μεσσηνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα) στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News