default-image

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα έφερε το "αέριο γέλιου"

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα έφερε το "αέριο γέλιου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησαν στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το πολύ πρόσφατο ζήτημα της 18χρονης Βρετανίδας που αρχικά εθεωρείτο ότι μετέβη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, λόγω του - γνωστού πλέον - «αερίου γέλιου» που είχε εισπνεύσει.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΛΟΓΩ ΑΕΡΙΟΥ ΓΕΛΙΟΥ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ ΣΕ ΚΩΜΑ

Να εντείνουν τους ελέγχους για τυχόν διακίνηση του λεγόμενου «αέριου του γέλιου», ζητεί από τις αστυνομικές αρχές ο εισαγγελέας εφετών Θεσσαλονίκης, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, με έγγραφη παραγγελία που απέστειλε προς όλες τις εισαγγελίες πρωτοδικών της εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις κατά τους ελέγχους θα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η χρήση του πρωτοξειδίου του αζώτου ή «αέριου του γέλιου» φαίνεται ότι κάνει θραύση σε πολλούς νέους κυρίως σε δημοφιλή ελληνικά νησιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΓΕΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην Κέρκυρα, οι τοπικές αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν τα τελευταία 24ωρα, 2437 μεταλλικές αμπούλες που περιείχαν «αέριο του γέλιου», ενώ συνελήφθησαν τέσσερις Κερκυραίοι και δύο αλλοδαποί -κατά περίπτωση ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καφέ και μπαρ- για παράνομη πώληση του συγκεκριμένου αερίου.

Η χρήση του παραπάνω φθηνού «ναρκωτικού» γίνεται με μπαλόνι, έχει γλυκιά γεύση και μυρωδιά, ενώ προκαλεί ευφορία στους χρήστες. Από ειδικούς έχει ενοχοποιηθεί για αρκετούς θανάτους στη Βρετανία.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News