default-image

Πέθανε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

Ελλάδα
Πέθανε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 33 του χρόνια και ενώ έδινε καθημερινά «μάχη» με τις φλόγες, τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη» με το θάνατο ο πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός, Αριστείδης Μουζακίτης, που τραυματίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης παρέμενε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του. Κατέληξε το πρωί της Δευτέρας στις 07:40

Ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθο.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής.

Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα απ' όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του.

Ο δόκιμος αξιωματικός είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News