default-image

Νέο κτήριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Γάζι

Ελλάδα
Νέο κτήριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Γάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε την Παρασκευή τη σύμβαση κατασκευής του νέου κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης στο Μαλεβίζι, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 ευρώ περίπου, που μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.

Το νέο, βιοκλιματικό τριώροφο δημοτικό σχολείο. που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών, θα περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο, που καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτηριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες (που σήμερα καλύπτονται σε δύο διαφορετικά κτήρια) και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Η ανέγερσή του θα γίνει σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου, στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από το Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με τη μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας: «Ένα ακόμη σχολείο στην Κρήτη είναι ένα από τα 10 σχολεία τα οποία έχουν εγκριθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί έγινε η δημοπράτηση, αναλαμβάνει ο ανάδοχος και εκτιμώ ότι σε 1,5 χρόνο θα είναι έτοιμο για να μπουν 300 παιδιά σε μια περιοχή που έχει μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης. Εμείς, με τη συνεργασία που έχουμε με το Δήμο, όπως άλλωστε με όλους τους Δήμους της Κρήτης, θέλουμε να υπάρχουν έτοιμες μελέτες για να μπορούμε να εντάξουμε όλα τα σχολεία για τα οποία έχουν προετοιμαστεί μελέτες, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση είτε μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος, είτε από εθνικούς πόρους».

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης για την πρωτεύουσα του Δήμου μας, το Γάζι, αρχίζει να υλοποιείται. Ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί άμεσα και με τη στενή παρακολούθηση των υπηρεσιών μας θα έχουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο ένα ακόμη άριστο βιοκλιματικό σχολικό κτήριο για τους μικρούς μαθητές της πόλης μας. Μετά το βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου, το πρώην αθλητικό σχολείο που επαναλειτουργήσαμε, τις προσθήκες αρκετών αιθουσών, τα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, κ.λπ., με το νέο αυτό δημοτικό σχολείο λύνουμε το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News