default-image

Σε ποιους εκπαιδευτικούς θα παρέχεται δωρεάν σίτιση

Ελλάδα
Σε ποιους εκπαιδευτικούς θα παρέχεται δωρεάν σίτιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάταξη που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή προβλέπει πως οι Δήμοι θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν σίτιση και διαμονή ΔΩΡΕΑΝ στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στην διάταξη την δυνατότητα παροχής κατάλληλου κατάλυματος διαμονής και σίτισης Δωρεάν, θα την έχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α βαθμού που χαρακτηρίζονται ως ορεινοί με πληθυσμό μέχρι και 30.000 κατοίκους από τους οποίους το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές  και τους Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων.

Η διάταξη αφορά  τους ορεινούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α βαθμού, τους Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές  και τους Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν  για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν  την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας.

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News